Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

Infertilitatea secundară, inamicul cuplurilor care visează la o familie mare

Infertilitatea secundară, inamicul cuplurilor care visează la o familie mare

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
789

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Infertilitatea secundară este incapacitatea de a concepe din nou, după nașterea unuia sau mai multor copii. Chiar dacă au deja un copil sau mai mulți, faptul ca nu își mai pot mări familia cu încă un membru îi afectează psihic și emoțional pe parteneri. Cuplurile care se confruntă cu infertilitate secundară sunt adesea copleşite de emoţii puternice, cum ar fi furia, frustrarea (deoarece conceperea a fost ușoară anterior, dar acum este dificilă), sau chiar vina că nu îi mai pot dărui primului copil un frăţior sau o surioară.

Dacă treceţi prin această situaţie, o informare temeinică va poate ajuta să gestionaţi mai bine emoţiile negative. Aflaţi totul despre infertilitate din surse sigure, cum este platforma doc.ro.

Posibile cauze ale infertilităţii secundare


1. Cauzele hormonale

Cauzele hormonale sunt cele mai des întâlnite când vine vorba despre infertilitatea secundară. Dezechilibrele hormonale pot fi prezente la femeile de toate vârstele, însă simptomele apar mai ales după 25 de ani şi se accentuează spre 40 de ani.

2. Intervenţii chirurgicale

Intervenţiile chirurgicale în sfera genitală pot reprezenta și ele o cauză care reduce șansele de a concepe un copil.

3. Leziuni ale aparatului genital feminin

Aceste leziuni sunt date, de obicei, de tumori benigne sau de inflamaţii. Cele mai frecvente sunt inflamaţiile tubare, adică ale trompelor, iar din cauza lor devine imposibil ca ovulul să întâlnească spermatozoizii.

4. Vârsta

Fertilitatea, indeosebi cea feminină, atinge maximul între 25 şi 35 de ani şi scade odată cu vârsta. Odată cu îmbătrânirea femeii, îmbătrânesc și ovulele și astfel scade calitatea lor.

5. Stresul

Stresul afectează pe oricare dintre parteneri și poate fi o cauză a infertilităţii secundare. În cazul bărbatului, stresul influentează calitatea spermei.

Cum puteți acționa în cazul infertilităţii secundare?


Tratamentul în cazul infertilităţii secundare se află în strânsă legătură cu acea cauză care a declanşat-o, astfel că există variante de tratament medicamentos sau tehnici de fertilizare. Cele mai utilizate tratamente sunt:

1. Medicamente pentru infertilitate
2. Inseminarea intrauterină
3. Fertilizarea in vitro

De asemenea, puteți încerca remedii naturale pentru tratarea infertilității, luate conform recomandării unui specialist. Desprea acestea, plus alte articole legate de infertilitate puteţi citi pe platforma doc.ro.

Sursa foto: unsplash.com

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/