Arad

Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro

Ziua Francofoniei la Arad

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
1624

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 20 martie 201712:00-14:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

ZIUA FRANCOFONIEI la Timișoara și Arad

Luni, 20 martie, între orele 12 – 14
Grădina Institutului Francez din Timișoara (bd. C.D.Loga nr. 46)
Curtea Liceului Pedagogic din Arad (Bd. Gen. Dragalina, nr. 5-7)

Campania „Picnic Poetic – Haikunoi” revine pentru a treia ediție, la inițiativa Ambasadei Franței în România și a Institutului Francez din România. În acest an evenimentul ia amploare, desfășurându-se în 87 de locuri simultan.

Pentru a sărbători Ziua Internațională a Francofoniei, Picnicul Poetic își propune să promoveze limba franceză și valorile francofone într-o atmosferă de convivialitate la care vor lua parte elevi, studenți, corpul didactic, dar și personalități marcante din lumea diplomației, cea instituțională, sau din mediul de afaceri. Pe lângă faptul că este un moment prielnic pentru a împărtăși poeme haïku în limba franceză, această întâlnire își propune să aducă laolaltă toți reprezentanții francofoniei din România.

În 2017, Picnicurile poetice au fost incluse în lista „Grand Tour, o incursiune în francofonie”. Acest proiect, aflat sub înaltul Patronaj al Preşedintelui Republicii Franceze şi susținut de Organizaţia Internațională a Francofoniei, reunește sub aceeași etichetă o sută de evenimente culturale majore de pe cele cinci continente, menite să pună în evidenţă şi să ilustreze bogăţia, diversitatea şi vitalitatea spațiului francofon.