Arad

Zirconiul în stomatologie. De ce sa alegi dinți din zirconiu

Zirconiul în stomatologie. De ce sa alegi dinți din zirconiu

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1656

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ofertele unui numar din ce in ce mai mare de clinici stomatologice includ dinti din zirconiu. Fiind un material relativ nou si inca foarte scump, putini sunt cei care indraznesc sa aleaga aceasta varianta, preferand solutia ceramica. Cu toate astea, zirconiul este din ce in ce mai popular si chiar are cu ce se lauda.

Ce este zirconiul?

Este un material care a revolutionat, fara doar si poate, stomatologia. Aparut recent, are proprietati fiice exceptionale si poate sa aiba o multime de scopuri. Este un material de culoare alba, care luat din natura sub forma de blocuri si care este folosit in foarte multe domenii. In stomatologie, nu este folosit zirconiu pur, ci o combinatie chimica denumita oxid de zirconiu.

Aprecierea stomatologilor pentru acest material vine gratie urmatoarelor proprietati:

  • Este foarte dur si rezista pe termen lung. Se pare ca este cel mai rezistent material pe care il putem gasi in stomatologia din intreaga lume;
  • Are o culoare asemanatoare culorii dintilor natural. Dintii din zirconiu au o estetica perfecta, deoarece nu contin niciun fel de metal si pot imita foarte bine dintii naturali;
  • Nu prezinta efecte alergice. Daca alergiile la metal sunt destul de frecvente, in cazul zirconiului nu exista niciun risc de dezvoltare a acestora. Dintii din zirconiu nu corodeaza, este biotolerabil si ofera o senzatie placuta in cavitatea bucala.
  • Este extrem de exact. Executia lucrarilor dinzirconiu se face computerizat, ceea ce inseamna o precizie desavarsita. Astfel, zambeul tau va fi unul perfect.

Din pacate, o proprietate neplacuta a acestui material este faptul ca este deosebit de scump. Materialul si aparatura necesara prelucrarii duc la preturi destul de mari, pe care foarte multi oameni nu si le permit.

Cum este utilizat zirconiul in stomatologie?


Zirconiul poate sa fie utilizat pentru o varietate mare de lucrari. Se poate folosi pentru lucrari protetice integral realizate din acest material, pentru implanturi dentare, gratie rezistentei foarte mari sau pentru coronite.
Cu siguranta, zirconiul revolutioneaza stomatologia si daca ai probleme dentare si ai un buget destul de mare pentru a le rezolva, este o alegere cat se poate de inteligenta de care te poti bucura pe termen lung si foarte lung.