Arad

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Workstation vs Desktop! Te ajutăm să faci diferența!

Workstation vs Desktop! Te ajutăm să faci diferența!

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
720

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Deși termenii “workstation” și “desktop PC” sunt adesea folosiți în mod interschimbabil, între aceștia există câteva deosebiri importante. Pentru a înțelege diferența semnificativă de preț dintre cele două dispozitive, o persoană trebuie să cunoască pentru ce activități sunt utilizate atât workstation-urile, cât și calculatoarele.

Desktopul PC reprezintă calculatorul care se poate plasa pe birou, pe masa de lucru sau în alte locuri, fiind caracterizat de flexibilitate. Acesta este utilizat pentru un spectru larg de activități, de la gaming la sarcini de birou. În funcție de specificațiile tehnice și de performanța componentelor, acesta poate rula cele mai moderne jocuri video. Pe orice calculator se pot viziona filme, asculta muzică și naviga pe internet.

Workstation-ul este tot un calculator, însă este dotat cu specificații mult mai performante, necesare pentru activități mult mai complexe, precum editarea foto/video profesionala și o multitudine de aplicații tehnice si stiințifice. Workstation-ul sau stația de lucru este utilizat cu precădere de programatori, arhitecți, designeri, ingineri si lista poate continua. Magazinul IT-SH.ro oferă o gamă variată de calculatoare și workstation-uri second hand, de calitate superioară, provenite de la branduri foarte cunoscute.

Care sunt diferențele concrete dintre un desktop și un workstation?


Înainte de alege între aceste variante este importantă cunoașterea punctuală a diferențelor dintre cele două, după cum urmează:

  • Performanță

Un calculator personal este ideal pentru activitățile de zi cu zi (trimiterea de e-mailuri, activități de secretariat, gaming). În plus, acestea pot fi oricând dotate cu componente mai performante, de la memoria RAM până la placa video. Acesta își îndeplinește cu succes sarcinile pentru care este utilizat. Workstation-ul are o putere de procesare mult mai mare față de un calculator obișnuit, fiind utilizat pentru aplicații profesionale (CAD, editare video/foto/audio) și permite atașarea mai multor echipamente hardware (mixer de sunet, difuzoare etc.), pe lângă perifericele obișnuite.

  • Durabilitate

Workstation-urile au o durabilitate mai mare, acestea fiind concepute să reziste solicitărilor intense și să funcționeze la capacități maxime pe parcursul întregii zile. Durabilitatea acestui calculator vine tocmai din componentele cu care este dotat. Un exemplu de workstation din magazinul IT-SH.ro este HP Z220, cu specificații tehnice remarcabile: procesor i7-3770, 8GB RAM și placă video dedicată. Un alt model de workstation este Dell Precision T7910, dotat cu 2 procesoare Intel Xeon E5-2678 și capacitate RAM de 64GB.

Între cele două există și diferențe de preț, justificate însă de performanța componentelor și de puterea de procesare. În orice caz, calculatorul personal rămâne alegerea principală a celor care nu desfășoară activități informatice complexe, în timp ce workstation-ul se adresează în principal persoanelor care execută activități ce necesită o putere mare de calcul și procesare, cum ar fi editarea sau programarea.

Ambele categorii de calculatoare pot fi găsite în regim second hand în magazinul IT-SH.ro, unde există o gamă variată de branduri și modele, fiecare cu specificații distincte. Desktop sau workstation, calculatoarele trebuie să fie alese în funcție de activitatea pentru care vor fi întrebuințate.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro