Arad

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Vrei să fii independent energetic? Construiește-ți o casă pasivă cu echipa Litarh

Vrei să fii independent energetic? Construiește-ți o casă pasivă cu echipa Litarh

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
393

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Costul ridicat al energiei ne determină să regândim prioritățile când construim o casă nouă. Mai ales că problemele cu energia sunt mult mai vechi. Despre reducerea drastică a resurselor convenționale de energie se vorbește de multă vreme, iar impactul lor negativ asupra mediului impune găsirea unor surse alternative, mult mai puțin poluante. Acum, cu prețuri în continuă creștere pentru electricitate, gaze și lemn de foc, este mai important ca viitoarea locuință să fie bine izolată termic, să consume puțină energie pentru întreținere, să aibă sisteme de recuperare a pierderilor de căldură. Unele dintre cele mai eficiente energetic construcții sunt considerate acum casele pasive.

Când spunem constructii case pasive nu vorbim doar despre un nou tip de casă, ci și despre un nou mod de a construi. Rezistenta casei și aspectul ei plăcut nu mai sunt singurele obiective, eficiența energetică, recuperarea pierderilor de energie și protecția mediului fiind incluse în noul mod de abordare al construcțiilor. Din fericire, case pasive se construiesc deja și la noi, iar proprietarii lor vorbesc deseori despre costurile foarte mici de întreținere și confortul deosebit oferit.

De ce casa pasivă este locuința viitorului

Pentru că ne permite să fim independenți față de sursele convenționale de energie. Casele pasive, cu un consum energetic anual pentru întreținere sub 15 kWh/m², sunt eficiente energetic, asigurând în același timp calitatea interioară a aerului și întreg confortul necesar. Casa pasivă nu este un concept de ultim moment. Prima casă independentă energetic a fost construită cu mai bine de 30 de ani în urmă, în Germania. Fizicianul Wolfgang Feist a construit-o pentru propria familie. Casa a trezit așa un interes încât Feist a dezvoltat conceptul, înființând ulterior institutul Passive House care stabilește în amănunt regulile ce trebuie urmate pentru a ajunge la o performanță atât de înaltă.

Casele pasive sunt foarte bine izolate termic, au ferestre performante pentru ca pierderile de energie prin zonele vitrate să fie reduse la minim și sunt etanșe, astfel încât nu există schimburi necontrolate de aer cu exteriorul. Eliminarea acestor schimburi are ca rezultat păstrarea constantă a temperaturii interioare pentru o lungă perioadă de timp, fără aport de energie. Aerul din interior este păstrat mereu proaspăt cu ajutorul unui sistem de ventilație, iar căldura emanată de corpurile umane și de aparatele electrice este recuperată din aer printr-un aparat atașat celui de ventilație și refolosită.

Avantajele unei case pasive pe structură de lemn

Structura de lemn a caselor este astfel făcută încât permite montarea materialului izolator în interiorul pereților, izolarea termică a caselor fiind foarte bună încă din momentul ridicării pereților. Acest lucru face ca, la aceleași performanțe energetice, casele pe structură de lemn să aibă o suprafață utilă mai mare decât cele din beton sau cărămidă.

Toate avantajele pleacă de la materialul de construcție folosit. Lemnul este un material mai ușor decât betonul sau cărămida, rezultând o casă mai ușoară. Urmările sunt o fundație mai simplă și mai ieftină și o rezistență mai bună la cutremur. Lemnul are proprietăți izolatoare, contribuind la creșterea performanțelor energetice ale casei. Este un material ecologic și regenerabil, folosirea lui susținând grija pentru mediu promovată de principiile caselor pasive.

Este nevoie de arhitecți și constructori specializați pentru a avea o casă pasivă bine făcută

Modul cum este proiectată și construită o casă pasivă diferă de una obișnuită. Arhitectul trebuie să ia în considerare așezarea în teren a casei, astfel încât căldura oferită de soare să fie folosită, reducând cantitatea de energie convențională folosită. Structura trebuie să fie cât mai compactă pentru a reduce pierderile de energie. Ferestrele sunt concentrate pe partea sudică, cea nordică fiind cât mai puțin vitrată. Temperatura constantă în timpul verii este păstrată cu ajutorul unor soluții de umbrire inteligente, fiind și acesta un mod de reducere al consumului de energie.

Dacă constructorul nu este specializat în case pasive, toate avantajele soluțiilor pentru reducerea de energie pot fi pierdute prin îmbinări neetanșe, straturi izolatoare greșit montate sau străpungeri ale foliilor de etanșare. Ceea ce nu se poate întampla dacă veți colabora spre exemplu cu echipa Litarh. Noua generație de constructori este însă tot mai specializată în astfel de lucrări. Multe dintre casele foarte eficiente energetic sunt construite în Europa de specialisti romani. Chiar dacă la noi conceptul de casă pasivă este încă la început, sunt proprietari care pot spune că nu consumă aproape nimic pentru confortul casei lor.

Contact:

office@litarh.ro
Valea Moldovei, Suceava

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro