Arad

Vopsea decorativă sau tencuială decorativă?

Vopsea decorativă sau tencuială decorativă?

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
393

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Vopseaua decorativă și tencuiala decorativă sunt materiale de finisaj, ambele potrivite atunci când îți dorești să îți redecorezi casa. Acestea reprezintă o soluție ideală dacă îți dorești să oferi casei tale un aspect cu totul și cu totul inedit și chiar inspirațional. Deși au un preț mai ridicat, aceste două finisaje, oferă niște rezultate spectaculoase care sunt cu mult peste efectul vizual al unei vopsele tradiționale. Vopseaua decorativă și tencuiala decorativă au o rezistență îndelungată și își mențin aspectul mai mult decât vopselele clasice.

Ce este vopseaua decorativă?


Vopseaua decorativă este un material de finisaj care oferă un aspect deosebit și poate schimba radical modul în care o casă arată. Aceasta este ultimul strat necesar de aplicat pentru pereții din interiorul sau exteriorul casei. Există suficiente modele și culori de vopsea decorativă Giorgio Graesan, iar efectele pe care le poți obține variază. Poți obține efect de vechi, poți imita diferite texturi sau poți crea umbre care să scoată în evidență nuanța pe care o folosești.

Poți folosi vopsea decorativă în orice cameră a casei tale și poți crea atât spații vibrante cu ajutorul unei vopsele decorative electrizante, precum Fili di Seta sau Aurora Boreale, cât și spații liniște și calme combinând niște culori armonioase. La acest capitol poți apela la un designer interior care să îți ofere mai multă insprație. Vopseaua decorativă este formată din materiale naturale: minerale naturale, calciu și praf de marmură de diferite dimensiuni. Vopseaua decorativă rezistă destul de mult timp, iar în cazul în care stratul de vopsea decorativă este deteriorat accidental, poate fi corectat cu ușurință.

Ce este tencuiala decorativă?


Tencuiala decorativă este un material de finisaj al cărui scop este să ofere un spect vizual cât mai plăcut suprafeței pe care este aplicată. Poate avea mai multe aspecte: de la praf de piatră până la scoarță de copac. Poate fi clasificată în patru categorii, în funcție de compoziția chimică pe care o are, după cum urmează:

  • Tencuială decorativă acrilică

În compoziția sa intră rășinile acrilice, pigmenții, materialele de umplutură și pietricelele de marmură.

  • Tencuială decorativă minerală

Compoziția sa este formată din ciment alb, pietricele de marmură, var și materiale de umplutură.

  • Tencuială decorativă silicatică

În compoziția sa găsim rășini, materiale de umplutură și silicați. Datorită faptului că în compoziția sa se găsesc silicați și rășină, aceasta prezintă rezistență la alege, licheni și mușchi.

  • Tencuială decorativă siliconică

Compoziția acestui tip de tencuială conține rășini siliconice, materiale de umplutură, pigmenți și pietricele de marmură. Acest tip de tencuială este unul foarte bun deoarece este permeabil la vapori, rezistent la murdărie și ultraviolete, hidrofob.

Există o gamă largă de culori pentru tencuiala decorativa Giorgio Graesan, așa că vei găsi cu siguranță ceva care să se asorteze cu restul elementelor. Timpul de uscare al tencuielii decorative este unul mic, iar puterea sa de acoperire este una mare, ascunzând complet neuniformitatea pereților. Tencuiala decorativă este rezistentă la umezeală și este ușor de întreținut, iar pentru aplicare acesteia este necesar un specialist.

Care sunt diferențele dintre vopseaua decorativă și tencuiala decorativă?


Vopseaua decorativă va consuma o contitate mult mică decât tencuiala decorativă, așadar este o variantă mai puțin costisitoare, acest lucru fiind valabil doar dacă pereții sunt perfect netezi. În situația în care pereții nu sunt netezi, aceștia trebuie pregătiți pentru aplicarea vopselei decorative, astfel că prețul va fi compensat de costul materialelor necesare (chitul și grundul). În aceeași situație, tencuiala decorativă nu va avea nevoie de aplicarea în prealabil a materialelor suplimentare.

Tencuiala decorativă este un bun izolator termic și fonic, în timp ce vopseaua decorativă nu are aceste proprietăți. Pentru a aplica vopsea decorativă, pereții trebuie să fie perfecți netezi, în timp ce tencuiala decorativă nu are nevoie de pereți perfecți netezi, deoarece poate acoperi perfect neuniformitatea pereților.

Unde găsești vopsea decorativă de calitate?


Vopsea decorativă in Timisoara vei găsi la Evo-Concept.

Concluzie

Pentru a stabili care din cele două, vopsea decorativă sau tencuială decorativă, este mai potrivită pentru tine și situația ta va fi necesar să discuți cu un specialist în domeniu. Specialistul în domeniu, pe baza datelor furnizate de către tine, va reuși să realizeze planul potrivit nevoilor tale.

Crează casa pe care ți-o dorești folosind materiale de calitate!

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • EM Inbound Arad - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
  • Arad
  • 0770470210

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro