Arad

Veteranul de razboi colonel Pantea Craciun sarbatorit de jandarmi

Detalii stire

Categorie
Stiri administratie
Modificat
acum 8 ani si 9 luni
Vizualizari
1226

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Veteranul de razboi colonel Pantea Craciun sarbatorit de jandarmi

Joi, 19 decembrie a.c, reprezentanţi ai jandarmilor arădeni i-au făcut o vizită veteranului de război colonel (retragere) Crăciun Pantea care, în ziua de Crăciun, împlineşte frumoasa vârstă de 104 ani.
Colonel Crăciun Pantea s-a născut în localitatea Calacea din judeţul Bihor, în ziua de Crăciun a anului 1909, fiind însă înregistrat, în documentul de naştere, la data de 11 ianuarie 1910.
La data de 5 aprilie 1932 a fost încorporat în rândul efectivelor de jandarmi, efectuând stagiul militar până în anul 1933 când a fost lăsat la vatră, cu gradul de sergent. La 11 octombrie 1943 a primit ordinul de concentrare care l-a trimis pe front în linia întâi, în cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Română. La data de 26 aprilie 1944 a căzut prizonier şi a fost ţinut în lagăr, departe de cei dragi, timp de şapte ani. S-a întors din prizonierat la 21 aprilie 1951.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad colonel Bîcleşanu Adrian a ţinut să transmită veteranului de război colonel (retragere) Crăciun Pantea, în numele jandarmilor arădeni, urări de sănătate, viaţă lungă şi multe bucurii alături de cei care îi sunt aproape.