Arad

Vata de sticla: 5 motive pentru care specialistii o folosesc

Vata de sticla: 5 motive pentru care specialistii o folosesc

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
642

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Izolarea locuintei a devenit o preocupare majora atat pentru cei ce urmeaza sa-si construiasca o casa, cat si pentru cei ce au deja una si isi doresc sa-i prelungeasca durata de viata si sa mareasca gradul de confort din interiorul cladirii.

Principalele avantaje ale unei izolatii corect executate sunt imbunatatirea confortului termic, consumul redus de energie si eliminarea condensului de pe suprafetele interioare ale peretilor. Prin urmare, este vorba despre o investitie pe termen lung, cu numeroase beneficii. Pentru ca acest lucru sa fie, insa, posibil, trebuie sa alegi materialul potrivit. Din ce in ce mai multi specialisti opteaza pentru vata de sticla de pe MatHaus.ro, iar in continuare iti prezentam care sunt motivele lor.

1. Este un material versatil

In constructiile civile, vata minerala poate fi folosita pentru acoperisuri inclinate, plafoane, intradosuri, fatade ventilate, pardoseli si pereti de compartimentare. In plus, fiind elastica si flexibila, vata de sticla se poate instala in spatii greu accesibile, cu forme neregulate. Prin urmare, nu trebuie sa achizitionezi cate un material pentru fiecare suprafata din casa, ci poti folosi vata minerala in intreaga locuinta. Mai mult, vata minerala de sticla este disponibila sub forma de placi, role sau chiar vrac (pentru suflare in pereti goi).

2. Greutate redusa

Vata minerala de sticla are o greutate cu pana la 50% mai mica in comparatie cu vata bazaltica, ceea ce o face usor de transportat, manevrat si instalat. De asemenea, aceasta se poate comprima in proportie de 1:6.

3. Principiu eficient de functionare

Vata minerala de sticla functioneaza dupa un principiu foarte eficient, mai exact captarea aerului in goluri cu scopul de a reduce conductivitatea termica de la o suprafata la alta. Asadar, proprietatile izolatoare ale acestui material rezulta din tehnologia de realizare a sa: ingloband foarte mult aer intre fibrele continue ale vatei de sticla, acesta nu poate circula liber.

4. Este o solutie foarte buna pentru izolatia termica a locuintelor

Vata de sticla are proprietati termoizolatoare ce o claseaza pe primele locuri in preferintele specialistilor. Conductibilitatea sa termica este foarte scazuta in comparatie cu alte materiale, coeficientul de transfer termic fiind intre 0.032 W/mK si 0.044 W/mK. Pe langa asta, este un material ce rezista cu brio la acumularea condensului si a umezelii, asigura o ventilatie buna, nu retine apa si nici cu favorizeaza dezvoltarea microorganismelor.

5. Izoleaza fonic si protejeaza impotriva incendiilor

Vata minerala de sticla este un bun izolator fonic, blocand zgomotele exterioare, lucru ce asigura locatarilor liniste si intimitate. Fiind un material ignifug, suprafetele izolate cu vata minerala devin neinflamabile.

Sursa foto: pixabay.com/photos/facade-insulation-the-fatade-of-the-978999/