Arad

Universitatea de Vest Vasile Goldis

Detalii universitate

Adresa
Arad, Bulevardul Revolutiei, nr. 94
Telefon
0257280260, 0257281991
Web
https://www.uvvg.ro
Categorie
Universitati
Modificat
acum 2 saptamani si 3 zile
Vizualizari
3012

Voteaza & Distribuie

Prezentare universitate

Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad si-a inceput activitatea in luna octombrie 1990. In primul an a functionat cu doua facultati: Facultatea de Drept (4 ani) si Facultatea de Marketing - Comert (5 ani). Incepand cu anul universitar 1991 - 1992 mai functioneaza: Facultatea de Medicina Stomatologica (6 ani) si Colegiul de Tehnica Dentara (3 ani).
Universitatea noastra aspira spre o consacrare internationala avand caracterul de institutie deschisa si curricule academice racordate la standardele si modelele europene si internationale.Este membra a Federatiei Europene a Scolilor Superioare (FEDE), si a aderat la Magna Carta a Universitatilor Europene aplicand sistemul ECTS, al creditelor europene de studii transferabile, ceea ce permite mobilitatea studentilor la universitati din tara si strainatate.La terminarea Facultati, studentii pot efectua studii aprofundate de masterat in specializarile autorizate de Comisia nationala de evaluare Academica (CNAA).
IN SFERA EXCELENTEI ACADEMICE
Prin Ordinul Ministerului Educatiei si Cercetarii nr. 4811/17.08.2005, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" a fost atestata ca institutie organizatoric de doctorat, incepand cu anul universitar 2005-2006. Astfel in cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" s-a realizat integral trecerea la Sistemul academic european cu 3 cicluri de studii, dupa modelul Bologna 1999: licenta - master - doctorat. Acordarea calitatii de institutie organizatoare de doctorat plaseaza Universitatea de Vest "Vasile Goldis" in compania selecta a universitatilor de traditie din Romania. De asemenea, este o confirmare a realizarilor in managementul calitatii academice si a statutului de membra a Asociatiei Universitatilor Europene EUA, cu sediu la Bruxelles. Se realizeaza astfel, si recomandarea facuta de Asociatia Europeana pentru Asigurarea Calitatii (ENQA) privind integrarea invatamantului Superior cu cercetarea stiintifica de varf. In baza celor 50 de parteneriate internationale, la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" se vor putea dobandi competente de varf si in cadrul unor doctorate in cotutela cu prestigioase universitati din Spatiul European al invatamantului Superior. Este important de subliniat ca prin obtinerea atestatului de Institutie organizatoare de studii doctorale (IOSUD) s-a obtinut si dreptul legal de a organiza in continuare studii de Masterat in toate specializarile acreditate ale Universitatii. Programele doctorale de la Universitatea de Vest "Vasile Goldis", vor promova formarea interdisciplinara si dezvoltarea competentelor transferabile. Cei patru noi conducatori de doctorate aradeni, Prof univ. dr. ALEXANDRU POP, Prof. univ. dr. IOAN IOIART, Prof. univ. dr. MARIA PUSCHITA si Prof. univ. dr. AFILON JOMPAN isi propun ca prin abilitatile cognitive specifice, doctorii in stiinte "marca" Vasile Goldis sa devina un reper in lumea stiintifica nationala si internationala. Prin acordarea calitatii de institutie organizatoare de studii doctorale Universitatea de Vest "Vasile Goldis" a facut pasul decisiv spre integrarea deplina in Spatiul European al invatamantului Superior si a viitorului Spatiu European de Cercetare, in contextul unei lumi marcate de competitie. Facultatea de Medicina si-a reconfirmat prin acest nou succes statutul de excelenta, in dorinta de a avea un aport comunitar-antreprenorial cat mai consistent, recent prin Hotararea nr. 18/15.07.2005 Senatul Universitar a acordat un fond de l .5 miliarde lei ROL pentru cele trei spitale clinice aradene. Exercitarea incepand cu anul universitar 2005-2006 a dreptului de institutie organizatoare de studii doctorale, constituie pentru Universitatea de Vest "Vasile Goldis" un atu important in viitorul ranking national prin care se vor ierarhiza universitatile din Romania.

RECTOR, Prof. Univ. Dr. AUREL ARDELEAN
rectorat@uvvg.ro