Arad

Un Nou inceput...Bun venit 2014!

Un Nou inceput...Bun venit 2014!

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1171

Voteaza & Distribuie

Prezentare

La fel ca şi natura, sufletul nostru trece prin cicluri – sau ar trebui sa treacă! - necesare creserii, evoluției și adaptabilității la mediu. Aşa cum un copac are nevoie să elibereze frunzele sale veştejite toamna, pentru a începe un nou ciclu primăvara, aşa şi noi avem nevoie să eliminăm tot ceea ce nu ne mai este de folos, orice amintire dureroasă, orice sentiment negativ, orice sentiment fără culoare, orice urmă din trecut ce ne oprește ”să zburăm” mai departe.
Ai nevoie să ierţi şi să uiţi ca să poţi merge înainte…?”
Da!

Trebuie să laşi deoparte trecutul pentru a intra în viitor; nu poţi simţi primăvara în tine dacă te încăpăţânezi să rămâi în starea de toamnă. Ce s-ar întâmpla dacă pomii ar dori să îşi păstreze frunzele, de teama că le-ar putea pierde și nu vor mai fi altele? Ar mai experimenta vreodată bucuria înmuguririi noilor frunze şi a florilor din primăvara?

Ai fost vreodata într-un parc?
Ai văzut cât de puternică e forţa naturii care se simte în fiecare copăcel înmugurit, în fiecare magnolie înflorită, în fiecare ghiocel?

Alege să îţi deschizi sufletul şi să faci curăţenie interioară; dă afară tot ce nu îţi mai trebuie şi pofteşte înăuntru primăvara şi nu te înduioşa după ultimele “frunze”, amintiri veştejite pe care încă le mai ţineai presate în suflet ca într-o carte. Nu folosesc nimănui, nici măcar ţie. Fă o curățenie în sufletul tau, este un nou început, a venit și un Nou An!

Autoanaliza…?

Pentru aceasta trebuie să priveşti înăuntrul tău şi îţi trebuie poate mult curaj. Puţini dintre noi avem timp sau chef să ne autoanalizăm. Unora le este teamă pentru că se întreabă: “Oare ce voi mai găsi acolo? Ce amintiri neplăcute?”. Şi preferă să privească oriunde în altă parte decât în interior, în propria lor viata. Este felul în care mulți aleg să trăiască o viață lipsită de propriul sens, de propriile descoperiri și înțelegeri, lipsită de propriul Rost în lume!
Nu poţi vedea însă şi nu poţi înţelege perfecţiunea și frumusețea sentimentelor tale, până ce nu ai văzut cum arată întunericul, adică până ce nu ţi-ai conştientizat temerile, pentru că nu ar exista termen de comparaţie şi nu ai putea aprecia extraordinarele daruri pe care le ai. Ai curaj să te descoperi de orice mască, să te vezi așa cum ești, să te accepți și cu încredere să începi a te îndruma, a te perfecționa și a te dezvolta mai departe. Îți pare că te lași mult prea jos, ți-e teamă că nu te mai poți ridica? Nici gând, ești acolo poate că să cuprinzi toate miracolele vieții tale, odată ce ”îndrăznești” să te lași să trăiești, cu adevărat! Și urcă, da, urcă apoi…este minunat!

Elimină în această perioada de an, în acest nou început, absolut tot ce nu te mai reprezintă. Uită-te în jurul tău, la obiecte, la oameni şi rostul tau, apoi uită-te înăuntrul tău şi decide ce vrei să faci cu tine, cu relațiile tale, cu toate trăirile stăpânite sau nestăpânite. Hotărăşte-te, fii convins că ai dreptul la tot ce e mai bun şi că meriţi cu adevărat să “înfloreşti” sufleteşte, acum, azi…

Uită-te la natură şi învaţă de la ea! Tot ceea ce tu încerci să înveţi cum să faci a fost mai întâi experimentat de natură într-un fel sau altul. Natura te învață să îndrăznești, să ai curaj și să te oferi, să te dăruiești. Cui? Propriei tale vieți, să te lași purtat conștient către miracolele zilnice, să ai credința acestui dar numit ”Viața”!

Iar, data viitoare când te mai plimbi printr-un parc, ia lecţii de la păsări, de la copaci şi iarbă; învaţă de la magnolii cum să te deschizi şi fii prezent în tot ceea ce ţi se întâmplă. Nu mai trăi în trecut – regretând –, sau în viitor – făcându-ţi griji – şi restul va veni de la sine. Şi va veni…Ai încredere în tine și bucură-te de această șansă primită, bucuria de A FI, de A TRĂI!