Arad

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Turismul in Arad este subdezvoltat

Turismul in Arad este subdezvoltat

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
2152

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Municipalitatea Arad s-a angajat din nou intr-o strategie de dezvoltare locala, dorind sa dezvolte comunitatea, fiind o continuare a proiectelor incepute in 2002, cand a fost elaborat un Plan Strategic al Municipiului Arad, in colaborare cu o firma canadiana de consultanta. Doi ani mai tarziu, in 2004, a fost elaborata Strategia de Dezvoltare Durabila a Municipiului Arad, fiind realizate 80% dintre obiectivele propuse, un procent nu tocmai rau.

Analizele efectuate de catre specialisti au aratat faptul ca turismul aradean nu este foarte dezvoltat, acest lucru datorandu-se partial si crizei economice prin care a trecut Romania. Aradul s-a dovedit a fi destinatia turistica cea mai putin dorita de catre locuitorii tarii, un rezultat intr-o ancheta nationala, fiind intrebati in care dintre judetele de vest ale tarii ar prefera respondentii sa mearga intr-o excursie de un weekend alaturi de familie.

Aradul a inregistrat cel mai mic procent, de doar 9%, Timis a dominat clasamentul cu 24% de procente, fiind urmat de judetul Bihor cu 22%, in timp ce trei judete s-au clasat sub 20%: Alba cu 15%, Hunedoara cu 14% si Caras-Severin cu 13%.

Cele mai populare tipuri de turism in judetul Arad sunt cel de afaceri, de recreere in sezonul estival si cel balnear, insa acesta din urma este dependent in parte foarte mare de acordarea subventiilor. In fata acestor tipuri de turism se afla, de fapt, turismul de tranzit, care nu aduce, insa, incasari foarte mari. Aradul are un potential foarte ridicat pentru agroturism, insa oportunitatea de dezvoltare a acestuia nu se afla intr-o tendinta ascendenta.

Ca urmare a faptului ca turismul de tranzit, generat de vama Nadlac, este cel mai popular, sederile turistilor sunt scurte si se folosesc foarte putine servicii pe langa cele de cazare si masa, facand ca dezvoltarea locala sa se afle la un nivel modest. Turismul de recreere domina in localitati mai mici, precum Sebis, Casoaia, Dezna si Ghioroc, in timp ce in Moneasa se observa o crestere si a importantei turismului balnear.

Aradul se confrunta cu un numar mai putin important in cifra totala a turismului deoarece aici nu se afla obiective turistice de interes major, cu exceptia Cetatii Aradului, care nu se afla insa, in circuit civil si are nevoie de renovari majore. Alte judete ale tarii prezinte monumente importante, cunoscute atat in tara, cat si la nivel international, precum manastirile pictate din nordul Moldovei (Suceava, Neamt), arhitectura medievala (Brasov, Sibiu), frumusetea muntilor (Arges, Prahova), litoralul (Constanta) sau Delta Dunarii (Tulcea). Judetul Arad atrage un numar mic de turisti chiar si din judetele invecinate din cauza lipsei de promovare a obiectivelor care se afla totusi in judet, infrastructura transportului nu este destul de dezvoltata, precum si pentru ca nu se realizeaza destule colaborari cu agentiile private.

Printre judetele care se confrunta cu o cifra mica a turismului se mai numara si Calarasi, Teleorman, Olt, Botosani, Vaslui si Galati, in timp ce la polul opus, al celor mai vizitate judete se afla Constanta pe locul intai, urmat de Brasov, Prahova, Sibiu, Timis, Cluj, Bihor, Suceava si Valcea.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro