Arad

Marketingul online esential pentru orice afacere

Trei avantaje care fac marketingul online esential pentru orice afacere

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1270

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Marketingul online se refera la un set de instrumente si metodologii folosite pentru a promova produse si servicii prin intermediul Internetului. Daca ai o afacere si vrei sa te lansezi in mediul online, Businessup.ro te ajuta cu intregul proces de marketing, de la strategia web, la grafica la promovare sau optimizarea pentru motoarele de cautare.

Marketingul pe web este important pentru ca se aliniaza cu modul in care consumatorii iau decizii de cumparare. Studiile arata ca un numar tot mai crescut de persoane folosesc social media si motoarele de cautare pentru a cauta informatii preliminare despre un produs sau serviciu inainte de a lua decizia finala de cumparare.
In plus, marketingul pe Internet permite crearea de relatii cu clientii actuali si cei potential prin comunicare regulata si personalizata.

Principalele avantaje ale marketingului pe Internet sunt urmatoarele:

Comoditatea


Marketingul online iti permite sa iti extinzi piata la nivel global, fara sa iti faci griji legate de programul sau plata orelor suplimentare pentru angajati. Faptul ca ai produsele disponibile pe Internet non-stop este convenabil nu doar pentru tine, ci si pentru clientii. In felul acesta, ei pot naviga prin magazinul tau online la orice ora si pot plasa comenz atunci cand este potrivit pentru ei.

Largirea pietei tinta


Comertul pe Internet iti permite sa depasesti barierele de distanta si sa vinzi bunuri in orice parte a tarii, fara sa fie nevoie sa infiintezi puncte de vanzare locale. Mai multi, ai posibilitatea sa construiesti chiar o afacere de export, fara a deschide o retea de distribuitori in diferite tari. Cu toate acestea, in cazul te hotaresti sa te extinzi la nivel international trebuie sa te asiguri ca produsele sunt potrivite pentru pietele respective si ca respecti reglementarile locale.

Costurile scazute


Comercializarea produselor pe Internet are costuri mai mici decat comercializarea acestora printr-un magazin de vanzare cu amanuntul, unde exista costurile de inchiriere si de mentenanta. Alt avantaj este ca nu trebuie sa alimentezi stocul pentru a-l afisa in magazin, ci poti comandata produsele treptat in conformitate cu cererea, pastrand in felul acesta costurile de inventar scazute.

Personalizarea


Cu ajutorul marketingului online ai posibilitatea sa iti personalizezi ofertele pentru clienti prin construirea unui profil bazat pe preferintele si istoricul lor de cumparare. Astfel, poti vedea care sunt paginile web si produsele pe care potentialii cumparatori le viziteaza cel mai des si sa creezi oferte care sa reflecte interesele lor.

Construirea unei relatii


Internetul ofera o platforma importanta pentru construirea unei relatii cu clientii si cresterea nivelului de retentie a acestora. Atunci cand un client a achizitionat un produs din magazinul online, poti sa ii trimiti e-mail de follow-up pentru a confirma tranzactia si a-i multumi pentru alegerea facut. Internetul are puterea de a conecta milioane de oameni din intreaga lume. Totodata, are capacitatea de a aduce afacerea ta in fata a milioane de oameni din publicul tau tinta la nivel mondial. In plus, nu necesita costuri exorbitante in comparatie cu canalele traditionale, iar eficienta campaniilor poate fi masurata cu usurinta folosind analiza web.