Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

Tratament cu laser a prostatei

Tratament cu laser a prostatei

Detalii

Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
1712

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Tratament cu laser a prostatei

GreenLight laser este utilizat în tratamentul adenomului de prostata, cunoscut sub numele de extindere a prostatei sau hiperplaziei benigne de prostata. Tratamentul cu laser GreenLight este o terapie care se evaporă țesutul prostatic care blochează orificiul de evacuare a vezicii urinare. Aceasta se realizează sub anestezie prin plasarea unui telescop in uretra pana la nivelul prostatei. Fibra laser este ghidata si tesutul de prostata este apoi vaporizat rapid si usor. Alte denumiri ale procedurii includ photovaporization de prostată sau vaporizarea photoselective a prostatei (PVP) sau ablatia cu laser a prostatei.

Cum diferă GreenLight de la alte tratamente cu laser de prostata?

Există mai multe alte terapii cu laser. Terapia cu laser interstițială (Indigo) este un tip de termoterapie care incalzeste tesutul prostatic, dar nu vaporizeaza. Terapia cu laser holmium (Lumenis) este un alt laser de mare putere, care se evaporă țesut într-o procedură similară cu undă verde. In Clinica UROLOGICA TIM folosim noul sistem GreenLight HPS, care este o versiune cu o putere mai mare (120 Watts), realizat de LaserScope / AMS, AMERICA - GreenLight HPS – sistem ce permite chirurgului posibilitatea de a elimina mai mult tesut de prostata într-un timp mai scurt decât sistemul GreenLight mai vechi.

Ce tratament sa aleg pentru operatie

Există o varietate de opțiuni pentru barbati cu extindere non-canceroase ale prostatei, de asemenea, cunoscut sub numele de hiperplazie benignă de prostată (HBP). Acestea pot include: observarea, medicamente, thermotherapies, sau tratamentul chirurgical. Tratamentul este individualizat pe baza simptomelor pacientului si conditii medicale care stau la baza. Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamentul care este potrivit pentru dumneavoastra. Pentru pacienții la care este recomandat tratamentul chirurgical, GreenLight este de multe ori o alegere potrivită si poartă mai puține riscuri decât rezectia transuretrala traditionala sau prostatectomia deschisă. Pentru persoanele cu boli maligne de prostata sau cancer de prostata, alte opțiuni sunt disponibile.

Ce tip de anestezie este folosit?
În cele mai multe cazuri, pacientii care au suferit un tratament cu laser GreenLight au avut nevoie de anestezie generala sau anestezie spinală cu sedare. Alegerea ar trebui să fie făcută de dumneavoastra în consultare cu chirurgul dumneavoastră si medicul anestezist.

Ce tip de complicatii pot aparea?
În timp ce GreenLight laser are mai putine complicatii decat alte tratamente chirurgicale, efecte secundare ale tratamentului pot să apară. Laserul - GreenLight a fost dovedit a avea sejururi mai scurte de spital si mai putine complicatii decat interventii chirurgicale de prostata traditionale. Cu toate ca interventii chirurgicale de prostata, efecte secundare sexuale pot include ejacularea retrograda, iar în cazuri rare, disfuncție erectilă (impotență). Pacienții pot avea probleme care dețin urină (incontinență), care pot fi legate de o intervenție chirurgicală sau la modificări ale vezicii urinare legate de prostata marita. Episoade rare de stricturi (tesut cicatricial construi) au fost observate in uretra.

La ce mă pot astepta după procedura GreenLight?

Dupa procedura, veti avea, de obicei, un cateter plasat in vezica urinara, care este, de obicei, eliminat în 1-3 zile. Unii pacienti pot merge acasa in aceeasi zi, altii pot rămâne pentru supraveghere peste noapte.

Cum pot face o programare pentru a vorbi cu un medic?

Vă rugăm să sunați la tel 0723246199 pentru o întâlnire generală.

Articol furnizat de: doctor urolog Tigaran Dan

Filtre

Tip: Tratamente

Anunt Platina Suplimente naturale in Arad

Secom Healthcare Arad comercializeaza suplimente naturale pentru insomnie, slabit, infectii naturale si genitale, alergii, cancer, imunitate, articulatii etc. Daca doriti sa va imbunatatiti sanatatea cu produse naturale sau suplimente nutritive, Secom este aliatul dumneavoastra.