Arad

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Traditii ale serviciilor funerare

Traditii ale serviciilor funerare

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
Seo Agency
Vizualizari
787

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Moartea celor dragi este un eveniment tragic. Toate eforturile de a organiza o inmormantare cad pe umerii rudelor. Cei apropiati vor sa-si petreaca ultimele clipe de despartire alaturi de persoana decedata. Ceremonia funerara a ortodocsilor, musulmanilor si budistilor este diferita. In fiecare religie exista norme (rituri si ritualuri) care se observa in timpul inmormantarii. Pentru un ateu, totul este mai simplu - cel mai important lucru pentru el, este sa respecte toate formalitatile si normele morale, astfel incat procedura sa fie decenta. Mult mai dificila este situatia cu credinciosii - pentru ei fiecare detaliu conteaza.

Sarcina agentului funerar este de a tine seama de dorinta decedatului si de dorintele rudelor acestuia, cu conditia ca totul sa fie inclus in pachetul solicitat. Familia va invita reprezentantul comunitatii religioase locale in care defunctul isi efectua ritualurile religioase. In mod traditional, preotul are obligatia de a spune discursul funerar si de a se ruga pentru cel decedat. De asemenea, preotul face rugaciuni funerare potrivite. Pentru a nu afecta constiinta cuiva, agentul funerar stipuleaza in prealabil respectarea tuturor traditiilor si ritualurilor cu rudele.

Ritualurile funerare suntritualuri traditionale, de pregatire de ramas bun pentru cel decedat. Multi cred ca soarta sufletului celui decedat, depinde de comportamentul oamenilor in timpul acestor ritualuri. La inmormantare ar trebui urmate regulile de baza.

Ce trebuie sa faci inainte de inmormantare


Dupa moartea unei persoane, corpul sau este trimis la morga pentru examinare, daca este cazul.Multi au o intrebare, si anume, de ce se face autopsia celor morti. Aceasta procedura este necesara doarin cazul in care, decesul a survenit pe cai nenaturale, stabilind astfel cauza care a contribuit la deces. O autopsie nu se efectueaza daca decesul a survenit:

  1. Prin procese de imbatranire naturala;
  2. Datorita bolilor prelungite;
  3. Daca decedatul si-a exprimat negatia fata de aceasta procedura.

Ce ritualuri sunt efectuate inainte de inmormantare In primul rand, in conformitate cu obiceiurile traditionale, corpul decedatului este spalat in apa calda, curata, cu sapun si sters cu un prosop uscat. Acest lucru se face in scopul ca sufletul sau sa il intalneasca pe Dumnezeu. In timpul procesului, se citeste rugaciunea si se aprinde tamaia. Decedatul este imbracat cu imbracaminte noua, se aseaza in sicriu si i se pune o cruce pe piept, apoi este invelit cu respecta. Preotul trebuie sa conduca serviciul funerar conform traditiilor ortodoxe. Ultima etapa inaintea ingroparii, este slujba funerara a persoanei decedate, care este compusa din mai multe rugaciuni funerare. Toti preotii urmeaza aceasta secventa. Intregul proces are loc insotit de preotul care ajuta sufletul nemuritor sa urmeze calea cea dreapta si sa-si gaseasca pacea.

De ce sa alegi servicii funerare de la o firma cu renume?


Luam exemplu Casa funerara Blaj, o firma cu experienta ce te va putea ajuta sa organizezi ultimul ramas bun de la persoana decedata. Alegand un pachet de servicii funerare, acestia se vor ocupa de toate ritualurile ce tin de inmormantare si de nuantele acesteia. In acest moment, rudelese vor putea consola reciproc si vor gasi puterea pentru a merge mai departe, fara grija ca ar putea uita ceva ce trebuia facut.

Daca esti invitat la o ceremonie funerara a unui prieten, dupa venire trebuie sa mergi la membrii familiei sale si sa exprimi cuvintele de durere si de sprijin. Daca esti barbat, s-ar putea sa ti se ceara sa transporti capacul sicriului, deoarece nici fiul, nici alta ruda apropiata nu ar trebui sa aiba voie sa faca acest lucru. Este imposibil sa respingi o astfel de cerere, deoarece va fi un gest de lipsa de respect fata de intreaga familie a decedatului.

Poti aduce buchete de flori, ca un tribut adus in memoria decedatului, respectul pentru ruda decedata, prieten, cunostinta, si, de asemenea, fiind obisnuit sa se aseze flori in sicriu. De asemenea, este permisa aducerea atat a florilor vii, cat si a celor artificiale. Poti aduce coroane de doliu sau buchete funerare.

Ce flori sunt permise Nu exista o restrictie, insa, de obicei, acestea sunt:
· crini;
· garoafe;
· trandafiri;
· crizanteme;
· cale.

Autor

  • Seo Agency
  • 0Partener de afaceri

  • SEO Agency pentru noi nu este doar o agentie, ci este o echipa care in fiecare zi munceste pentru afacerea ta, controland toate canalele de trafic si asigurand un profit maxim. Optimizam site-uri de peste 10 ani.
  • 0785369369

Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro