Arad

Totul despre smarald: scurt istoric, proprietăți și beneficii

Totul despre smarald: scurt istoric, proprietăți și beneficii

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 6 luni si 1 saptamana
Vizualizari
166

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

După diamant și safir, smaraldul ocupă un loc special în inima iubitorilor de bijuterii prețioase. Denumirea acestei pietre vine de la cuvântul grecesc smaragdus, dar și din franțuzescul esmeralde, care semnifică „piatră verde”. Încă din vremuri îndepărtate se consideră că smaraldul nu are doar beneficii estetice atunci când este purtat, ci este înzestrat și cu anumite puteri. Se pare că piatra are efecte extrem de apreciate precum: prevenirea îmbătrânirii premature, activarea procesului de auto-vindecare al corpului și stabilirea echilibrului fizic și emoțional.

Află totul despre smarald în rândurile următoare - scurt istoric, proprietăți și beneficii.

Totul despre smarald: scurt istoric și magie


În jurul smaraldului s-au format numeroase povești fantastice. Se spune că incașii și aztecii din America de Sud credeau despre această piatră prețioasă că este sfântă. Smaraldul a fost piatra favorită a reginei Cleopatra, care considera că se menține tânără și frumoasă dacă poartă astfel de bijuterii. De altfel, ea a vizitat minele de smarald și le-a numit „Minele de smarald ale Cleopatrei”. Faraonii și marii preoți erau îngropați purtând un smarald la gât, ca simbol al tinereții eterne. Una dintre cele mai interesante legende spune că dacă smaraldul era pus sub limbă îl înzestra pe purtător cu o putere deosebită. Acesta putea să prevadă viitorul și să distingă cu ușurință adevărul de minciună. De altfel, această piatră ajută la dezvăluirea adevărului ori a falsității jurământului unui îndrăgostit.

Totul despre smarald: proprietăți incredibile


Smaraldul dezvoltă abilitățile de comunicare și socializare, ajutând purtătorul să aibă mai mult succes în viață. Această piatra prețioasă asigură echilibrul fizic, emoțional și mental, promovând armonie pe toate domeniile vieții. Elimină gândirea negativă, vindecă rănile sentimentale din trecut și consolidează relațiile de orice fel (părinte-copil, parteneri de cuplu, etc). Povestea spune că dacă doi îndrăgostiți își oferă un smarald, iubirea lor va crește și va fi eternă. Nu degeaba, smaraldele reprezintă simbolul pentru împlinirea a 55 de ani de căsătorie: nunta de Smarald.

Smaraldul are puterea de activa procesul de autovindecare prin stimularea detoxifierii și întărirea sistemului imunitar. Această piatră prețioasă reprezintă fertilitatea, regenerarea, tinerețea și vitalitatea. În vremuri străvechi, se credea că smaraldul are puterea incredibilă de a vindeca afecțiuni grave precum holera și malaria. De asemenea, smaraldul mai este utilizat și pentru întărirea memoriei, stimularea inspirației și a clarității mentale, fiind de ajutor celor care urmează să dea un examen ori care au un nou job ori proiect.

Valoarea smaraldului


Culoarea este un factor cheie în determinarea valorii smaraldului. Chiar dacă toate nuanțele sunt frumoase, specialiștii spun că prețul crește odată cu intensitate culorii. Mai exact, pietrele de culoare verde mediu și verde intens sunt cele mai apreciate. În acest caz, AAA reprezintă cea mai înaltă calitate a smaraldului. Doar 9% din smaraldele naturale extrase anual ating acest prag. Smaraldele care nu au defecte (incluziuni) și au culori de verde închis sunt foarte rare și au un preț pe măsură. Incluziunile apar în urma modului de cristalizare din timpul formării.

Tu ai în colecția ta bijuterii cu smarald?