Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

Totul despre diamantele sintetice

Totul despre diamantele sintetice

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
1880

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Totul despre diamantele sintetice

In opinia managerului Casei de Bijuterii Noblesse, Dan Giurgiu diamantul este o piatra pretioasa naturala din carbon pur cu duritatea 10 pe scara Mohs, foarte valoroasa.

De aceea de a lungul timpului s-au facut numeroase diamante sintetice. Aceste au fost facute cu scopul de a avea acces la stralucirea, frumusetea si profunzimea diamantului natural dar la un pret mult mai mic. Ideea unor comercianti neautorizati de a vinde diamante sintetice ca diamante naturale si bineinteles comercializate la pretul unuia natural.

La noi in tara in afara de banalul zirconiu (cz), cel mai cunoscut diamant sintetic este moisanitul. Acesta are duritatea 9 (foarte apropiat de diamant), usor confundabil cu un diamant natural, care raspunde la verificarea cu testerul de diamante.

Pentru verificarea doar a moisanitului exista tester special sau creion special care poate zgaria suprafata pietrei. Moisanitul este doar un exemplu de diamant sintetic. Am constatat ca multi cumparatori ocazionali de bijuterii prefera sa achizitioneze o piatra pretioasa fara un certificat de calitate si la un pret mai mic decat de la un magazin de bijuterii autorizat.

De asemenea un mit interesant este ''autoexpertizarea'' pietrei pretioase prin diferite metode relative de identificare care mai de care mai inedita. In ceea ce priveste diamantul, la noi in tara sunt foarte putini specialisti gemologi acreditati de asociatii gemologice. Nu exista instrumente pentru identificarea tuturor diamantelor sintetice si a celor facute in laborator.

Diamantele sintetice pot fi identificate de un gemolog, cu o experienta indelungata,permanenta si cu laborator performant. Sfatul meu este sa cumparati pietre pretioase de la bijuterie si intotdeauna insotite de certificate de calitate. Daca achizitionati o piatra necertificata adresati va unui gemolog. Acesta este singurul care poate certifica un diamant.

Casa de Bijuterii Noblesse
Timisoara, Strada Capitan Damsescu, nr. 40

Filtre stire

Data crearii: Luna trecuta, Anul curent

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/