Arad

Tot ce trebuie să știi despre lampa UV bactericidă

Tot ce trebuie să știi despre lampa UV bactericidă

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 8 luni si 5 zile
Vizualizari
221

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Lampa UV bactericidă este unul dintre cele mai eficiente dispozitive de dezinfectare a aerului și suprafețelor, acționând împotriva virușilor, bacteriilor, mucegaiurilor și ciupercilor. Razele UV-C distrug microorganismele dăunătoare sănătății și asigură un mediu steril, împiedicând inclusiv multiplicarea virușilor. Efectul unei astfel de lămpi este dezinfectant și sterilizant, radiațiile ultraviolete contribuind la dezinfectarea aerului și la protejarea persoanelor dintr-o încăpere prin eliminarea bacteriilor și a virusurilor în proporție aproape maximă.

Tipuri de lămpi UV bactericide

În categoria dedicată lămpilor bactericide din magazinul de produse și echipamente medicale Med-Tehnica.ro există mai multe tipuri de lămpi UV-C. Acestea se diferențiază în funcție de modalitatea de montare (prindere pe perete sau cu suport mobil) și de specificațiile tehnice. Un alt criteriu de diferențiere a lămpilor îl constituie posibilitatea de a utiliza lampa bactericida cu sau fără oameni în încăpere. De exemplu, lampa UV-C bactericidă Medivent 110W nu are efect nociv asupra persoanelor, animalelor sau plantelor din cameră și poate fi pusă în funcțiune în prezența acestora.

Caracteristicile unei lămpi UV bactericide

Toate lămpile UV au caracteristici dovedite împotriva bacteriilor, virușilor, fungilor și mucegaiurilor. Acestea dezinfectează aerul dintr-o încăpere, distrug microorganismele și asigură un mediu mai sigur și mai sănătos. În ceea ce privește eficiența lămpilor UV bactericide, acestea au o putere mare de dezinfectare și sterilizare, dar și un consum redus de energie. Tocmai de aceea, utilizarea unei astfel de lămpi constituie o modalitate economică de a dezinfecta aerul și suprafețele dintr-un spațiu. Durata de viață a unui tub UV este de 9000 de ore, ceea ce garantează o funcționare îndelungată din momentul conectării la sursa de curent și o distrugere permanentă a microorganismelor dăunătoare pentru sănătate.

Medii de utilizare

Lămpile bactericide UV au aplicabilitate în mai multe industrii, printre care:

  • industria medicală (spitale, clinici, cabinete medicale);
  • industria alimentară (supermarketuri, restaurante, fabrici de ambalare a produselor alimentare);
  • instituții publice (școli, birouri, clădiri publice)
  • saloane de înfrumusețare etc.

Aceste lămpi pot fi utilizate pentru sterilizarea oricărei încăperi în care există riscul de răspândire și multiplicare a bacteriilor, ceea ce poate reprezenta un pericol pentru sănătate. În spațiile aglomerate, precum spitalul sau birourile, o astfel de lampă poate fi cea mai eficientă modalitate de a dezinfecta eficient aerul și suprafețele. Important este ca lampa să fie aleasă în funcție de specificații și mai ales, să nu fie utilizată în prezența oamenilor dacă acest lucru este interzis. Doar lămpile fără expunere directă pot fi utilizate în prezența oamenilor.

Lampa UV-C este ideală pentru mai multe spații și prin prisma faptului că acționează asupra unor obiecte care nu pot fi dezinfectate prin metodele tradiționale, cum ar fi documentele. Indiferent că e vorba de spital sau de un birou, acestea ajută la menținerea curată a aerului și la evitarea răspândirii unor afecțiuni.

În concluzie, o lampă bactericidă reprezintă soluția eficientă, rapidă și sigură de a menține un mediu steril și nefavorabil răspândirii virușilor, fiind un dispozitiv flexibil, prietenos cu mediul, care nu utilizează substanțe chimice și nu generează reziduri.