Arad

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Tot ce trebuie sa stii despre imbalsamare

Tot ce trebuie sa stii despre imbalsamare

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
4942

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Imbalsamarea este procedura prin care se conserva un cadavru de om sau animal, pentru oprirea procesului de descompunere aparut la cateva ore dupa deces, proces produs de actiunea bacteriilor. Imbalsamarea se efectueaza cu scopul de a pastra un aspect natural si viu al corpului persoanei decedate incepand de la data decesului pana la funeralii, prevenind in acelasi timp infectii ce se pot raspandi la cei prezenti la ceremonie.Imbalsamarea se face de catre o persoana specializata in stiinta imbalsamarii din cadrul unei firme de pompe funebre Bucuresti careia ii revine sarcina de a pregati corpul decedatului inainte de inmormantare.

O persoana decedata poate avea pierderi de lichid, miros neplacut datorita actiuni de descompunere, aspecte care pun in pericol persoanele din apropirea corpului neinsufletit din punctul de vedere al transmiterii unor bacterii.

Obligativitatea fata de imbalsamarea unui decedat tine strict de regulile tarii respective, exista tari in care este obligatorie, insa in altele aceasta practica se face doar la cererea familiei. In schimb, este obligatoriu tratamentul corpului persoanei decedate cu formol pentru orice persoana care trebuie transportata la o distanta peste 100 km intre locul decesului si unde aceasta va fi inmormantata.

Imbalsamarea presupune:

  • Injectarea cu substante chimice dezinfectante in sistemul arterial al decedatului;
  • Pozitionarea membrelor pentru atenuarea efectuluirigor mortis;
  • Sangele este scurs din corp prin artere si vene care apoi sunt umplute cu solutia de imbalsamare, o combinatie de formaldehida, metanol, etanol, fenol si vopsea pentru simularea culorii pielii;
  • Indepartarea fluidelor din corp si spalarea acestuia cu sapun antibacterian;
  • Pentru imbalsamarea cavitatii abdominale se executa o mica incizie in apropierea buricului si apoi, cu ajutorul unui instrument de drenaj, organele interne sunt golite de continutul gazos si lichid; ulterior este pompata substanta de imbalsamare, iar dupa aceea se inchide incizia prin coasere;
  • Folosirea de ceara si machiaj pentru a restaura parti ale corpului daca acestea au suferit traume si a da un aspect pielii apropiat de cel viu;

Dupa imbalsamare, in general, se continua cu efectuarea unui tratament estetic care ofera persoanei decedate o imagine integra, placuta la vedere, care indeparteaza orice miros urat. Imbalsamarea este importanta mai ales daca membrii familiei sau prietenii vin de la distanta si doresc sa vada corpul neinsufletit, sau daca vorbim despre repatriere care este un proces de durata.

Dupa finalizarea procedurii de imbalsamare, corpul decedatului va fi pregatit pentru urmatorul pas, cel de cosmetica mortuara. Toate aceste servicii sunt efectuate cu profesionalism de personalul firmelor de servicii funerare, cu experienta in acest domeniu.

Acest serviciu intra de obicei in pachetul funerar pe care l-ati ales de la firma de servicii funerare complete pe care ati contractat-o sa se ocupe de tot ceea ce tine de deces. Reprezentantul acelei companii va poate oferi pachete diversificate care sa contina si serviciul de imbalsamare. Firma funerara va poate oferi informatii suplimentare despre acest proces daca doriti sa stiti in detaliu la ce anume sa va asteptati, iar reprezentatului firmei de pompe funebre este acela care va poate oferi sfaturi utile in acest sens.

Exista persoane care isi fac griji cu privinta la poluarea mediului inconjurator in urma procesului de imbalsamare efectuat cu substante chimice. Orice substante chimice prezinta un grad de poluare insa in cazul imbalsamarii gradul este extrem de scazut. Totusi, daca se doreste o solutie diferita fata de imbalsamare, firma de pompe funebre va poate recomanda o varianta alternativa, precum incinerarea. Desi este considerata ca fiind obligatorie, imbalsamarea este alegerea ce trebuie facuta strict de familie.

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro