Arad

Tot ce trebuie sa stii despre DPF

Tot ce trebuie sa stii despre DPF

Detalii anunt

Telefon
0722510063
Web
https://shop.promotortm.ro
Categorie
Anunturi servicii auto / moto
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
79

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Ce reprezinta DPF?

Prescurtat DPF, diesel particle filter reprezinta filtrul de particule al autoturismului care oprește și în același timp reduce din noxele care apar după arderea combustibilului. Daca aveți un autoturism sau camion cu motor diesel, sunt șanse foarte mari ca autoturismul dumneavoastră sa fie echipat cu un filtru de particule DPF. Deși acesta are o durata de viata foarte mare, din cauza numărului de kilometrii sau parcurgerea in mare parte a numărului de kilometrii în oraș, acesta se poate înfunda. Din fericire nu este necesara înlocuirea acestuia care ar fi destul de costisitor, acesta poate fi curățat într-un interval scurt de timp.

Când trebuie efectuata curățarea filtrului de particule?

In medie, durata de viata al unui filtru de particule este situata intre 100.000 - 300.000 km, durata acestuia variază în funcție de condițiile în care a fost exploatat acesta.

Filtrul de particule se poate regenera în următoarele modalități:

  • Regenerare pasiva - acest tip de regenerare se efectueaza în timpul drumurilor mai lungi în afara orașului prin intervenția calculatorului de masina
  • Regenerarea activa - acest tip de regenerare se efectuează prin arderea funinginei din interiorul acestuia, regenerarea activa se intampla cand depunerea de funingine atinge procentul de 45%
  • Forțată - cu ajutorul unui service autorizat.

Autoturismul poate prezenta anumite simptome în momentul în care filtrul de particule necesita efectuarea unei curățări:

  • Autoturismul poate prezenta un consum de combustibil mai mare decât de obicei
  • Martorul de bord care nu dispare după ce se efectuează regenerarea, acesta duce la limitarea puterii autoturismului și a turațiilor acestuia.

Se recomanda evitarea cat mai mult posibila a folosirii autoturismului pentru a nu deteriora alte componente după ce constatați ca filtrul de particule are nevoie de o curățare/recondiționare.

Unde trebuie efectuata curățarea filtrului de particule?


Recomandăm ca efectuarea curățării/recondiționării filtrului de particule la un service autorizat cu mecanici profesionisti deoarece aceștia vor asigura lucrări de calitate împreuna cu garanție pe lucrări.