Arad

Top 3 sfaturi despre cum sa alegi cuptoare profesionale

Top 3 sfaturi despre cum sa alegi cuptoare profesionale

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 3 saptamani si 5 ore
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
70

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Alegerea echipamentului pentru o afacere in domeniul HoReCa nu este o misiune simpla. Ai nevoie de cateva cunostinte inainte de a investi in acestea. Afla care sunt aspectele pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de a cumpara cuptoare profesionale.

1. Tine cont de tipul de afacere pe care il ai
In primul rand, exista mai multe tipuri de cuptoare, categorizate dupa profilul serviciilor de pe piata si tipul de procesare. In functie de profilul afacerii tale, fie restaurant, patiserie sau cofetarie, trebuie sa alegi si tipul de cuptor. Prima data, stabileste care sunt procesele de productie pentru produsele tale. De asemenea, marimea cuptorului este dictata de estimarea pe care o faci a cererii si puterii de productie. Cuptoarele pot fi de diferite dimensiuni si cu diverse tipuri de gatire, cu aburi, convectie sau pe carbuni.

2. Alege in functie de specificul cuptorului
Iti vom prezenta cateva tipuri de cuptoare, pentru a te putea orienta mai usor:

  • Cuptorul cu convectie este indispensabil in majoritatea bucatariilor din HoReCa, datorita avantajelor multiple. Functie de convectie este ideala pentru procesul de rumenire, coacere sau prajire. Practic, ventilatorul impreuna cu sistemul de evacuare a aerului distribuie uniform masele de aer cald, in intreg cuptorul. Un avantaj major al acestui tip de cuptor este ca, datorita covectiei, produsele se pot gati foarte rapid.
  • Cuptorul cu aburi este versatil si mutifunctional. Un astfel de echipament imbina functionalitatile unui cuptor clasic impreuna cu posibilitatea gatirii la abur. Intr-un restaurant, cuptorul cu functia de abur este ideal datorita gatirii mult mai usoare si sanatoase a preparatelor.
  • Cuptorul cu carbune este perfect pentru mancare preparata pe gratar. Daca ai un restaurant, in care meniul include mancare care se prepara pe gratar, acest cuptor este potrivit pentru tine. Gatirea preparatelor se poate realiza mai usor, eficient si intr-o perioada scurta de timp.

3. Cuptoarele profesionale iti diferentiaza afacerea


Multe dintre afaceri nu pornesc cu avantajul unor utilaje performante. Astfel ca, nici produsele lor nu sunt de o calitate buna. Materialele din care sunt confectionate, in general, echipamentele profesionale sunt foarte rezistente. Atunci cand vrei sa alegi utilaje pentru bucataria afacerii tale, trebuie sa tii cont mai ales de accesoriile si materiile din care sunt compuse.

Cuptoarele de inalta clasa sunt proiectate pentru o productie intensa, incluzand o garantie extinsa. Vei economisi banii pe care i-ai atribui posibilelor defectiuni ale cuptoarelor care nu sunt destinate profesionistilor. Aceste tipuri de echipamente nu pot rezista la o utilizare intensa si ajung sa se deterioreze rapid. Furnizorul de la care achizitionezi echipamentele profesionale este o alta variabila importanta. Iti vom recomanda unul din cele mai bune magazine online pentru utilajele din industria HoReCa.

Gastroprofis: echipamente profesionale avantajoase pentru HoReCa

Daca esti in cautarea unui furnizor de incredere, Gastroprofis este alegerea potrivita. Pe langa o gama larga de echipamente premium pentru orice tip de afacere din HoReCa, acestia iti ofera si consultanta gratuita. Poti alege de la Gastroprofis diferite tipuri de cuptoare: cu inductie, abur, carbuni, microunde. Calitatea produselor este garantata, la fel si preturile avantajoase. Daca insa, nu esti hotarat exact ce anume ti se potriveste, ai posibilitatea unei selectii din categoria utilaje second hand.

Alege Gastroprofis pentru echipamente de inalta calitate, la preturi bune garantate!