Arad

Tigari de contrabanda in lada cu banane

Tigari de contrabanda in lada cu banane

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Apartine de
Jandarmeria Arad
Vizualizari
577

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat în serviciu de ordine și siguranță publică, într-o piață din municipiu, a observat activitatea unui comerciant care, pe lângă fructe, oferea spre comercializare și țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. Acestea erau depozitate într-o ladă acoperite cu banane.

În primă fază, la vederea jandarmilor, bărbatul și-a abandonat marfa crezând că nu va mai trebui să dea socoteală, dar când s-a întors a fost interceptat de echipajul de jandarmerie, care îl aștepta. La verificările efectuate, jandarmii au descoperit pe fundul unei lăzi, sub banane, 144 de pachete cu țigări netimbrate, sau timbrate necorespunzător.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.

De la începutul anului și până în prezent, în urma acțiunilor desfășurate în scopul protejării populației față de activitățile ilicite de comerț, jandarmii au ridicat în vederea confiscării peste 2.500 pachete cu țigări provenite din contrabandă, sau au fost destinate săvârșirii acesteia. Totodată au fost întocmite 32 acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, în urma constatării infracțiunilor de acest gen.