Arad

Țigări de contrabandă confiscate de jandarmii arădeni

Țigări de contrabandă confiscate de jandarmii arădeni

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Apartine de
Jandarmeria Arad
Vizualizari
492

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Azi, 7 Ianuarie a.c., în jurul orei 09.25, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat în serviciu de ordine și siguranță publică, a observat în parcarea dintre linile de tramvai de pe Bld. Revoluției din municipiul Arad, un bărbat cu vârsta de aproximativ 35 de ani, care descărca mai multe plase dintr-un autoturism și le introducea în portbagajul altui autoturism, iar la vederea jandarmilor a afișat un comportament suspect.

Existând suspiciuni cu privire la persoana în cauză, în prezența acesteia, jandarmii au efectuat controlul autoturismelor, ocazie cu care au găsit un număr de 320 pachete cu țigări de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Bărbatul a declarat că țigările îi aparțin și urma să le introducă spre comercializare în P-ța Mihai Viteazul, din municipiul Arad și nu a crezut că va fi prins la așa distanță de piață.

Țigările găsite au fost ridicate în vederea confiscării și s-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.