Arad

Tehnologie si distractie pentru cei mici

Tehnologie si distractie pentru cei mici

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
540

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Inca de la inceputul vietii, ludicul este elementul principal in viata oricarui copil. Ii ajuta in dezvoltarea emotionala, cognitiva si psihica, tocmai de aceea trebuie sa le acordam cat mai mult timp pentru astfel de activitati atat singuri, cat si alaturi de parinti. Insa trebuie sa gasim jocurile sau jucariile potrivite, specifice varstei si sa nu ii tinem in loc in dezvoltarea lor, incercand sa tinem cat de cat pasul si cu tehnologiile aparute.

Desi foarte multi parinti nu sunt de acord cu tehnologia pentru copiii foarte mici, trebuie sa recunoastem ca acesta este viitorul lor si ca aceste gadget-uri ii ajuta mai mult decat ne imaginam. Cu cat vor intra mai repede in contact cu tehnologia cu atat se vor adapta si se vor conecta mai repede cu realitatea in care cresc. Bineinteles ca in primii ani de viata, pana la 5-6 ani interactiunea cu tehnologia trebuie sa fie supravegheata, ghidata si impartita si cu alte activitati. In acest sens venim in ajutorul dumneavoastra cu cateva idei de jucarii tehnologizate de care copiii dumneavoastra se vor bucura si din care vor avea foaret multe de invatat.

Masinute electrice

Inca de la cele mai fragede varste, copilul incearca sa imite tot ce vede in viata parintilor lui, si anume sa aiba o locuinta doar a lor, sa faca de mancare si sa conduca masini, iar acum, in secolulm xxi toate acestea au devenit realitate. Industria jucariilor tine cat se poate de bine pasul cu tehnologia si cu cerintele actuale de pe piata, astfel incat au creat case in miniatura complet utilate si masinute electrice potrivite pentru diferite categorii de varsta. Copiii vad lucrurile diferit fata de parintii lor, si le trec prin filtrul experienteie (pe care inca nu o au), astfel incet incet prin intermediul acestor jucarii tehnologizate incep sa inteleaga realitatea exact asa cum este ea.

Jucariile inteligente Stem

Cel mai placut mod de a invatat lucruri este fara doar si poate prin joaca. De aceea la varste mici (8-9 ani) pentru a invata anumite notiuni de baza de robotica sau electronica care sunt destul de complicate pentru un copil asa de mic trebuie sa se faca prin joaca. Copilul nu trebuie sa fie presat de ideea unei definitii sau a unor termei complicati, tocmai de aceea au aparut jocurile educativ Stem care ii ajuta pe copii sa isi dezvolte gandirea si capacitatea de a intelege mult mai bine cum functioneaza tot ceea ce ii inconjoara. Aceste jocuri ii vor ajuta pe cei mici sacreeze proiecte educative de electonica, cum ar fi un difuzor un senzor de lumina, un touchpad sau un receptor Fm/Am.

Creionul 3 D

Ultima aparite a anului 2020 a fost creionul electrionic care a facut furori in intreaga lume. Daca pana in prezent tehnologia 3 D era folosita doar in medicina, aceasta tehnologie a fost implementata si in industria jucariilor cu un grad ridicat de siguranta. Iti dezvolta ambidextria si bfara doar si poate imaginatia. Este ideal pentru copiii de peste 12 ani.

Sursa foto: img3.goodfon.com/wallpaper/nbig/8/32/hi-tech-technology-roboty-figurki-sborka-oldskul-mikroskhema.jpg