Arad

Te muți în Banat? Iată cum îți găsești un loc de muncă în Arad

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
694

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Există un motiv pentru care Banatul este fruntea: oferă deschidere către Vest. Iar Aradul este cel mai apropiat oraș de poarta către țările care cândva ofereau un trai mai bun. Iar acest lucru se traduce printr-un stil de viață așezat, industrie, locuri de muncă bine plătite și evident, atracții turistice. Astfel, dacă vrei să te muți într-un alt oraș din țară, Aradul și-ar putea face cu ochiul. Iată de ce ar trebui să iei în considerare cel mai vestic oraș al României.

Oferte de muncă diverse Aradul, deși un oraș relativ mic, vine cu o ofertă vastă de locuri de muncă. De la servicii, până la industria de construcție și reparare a materialului rulant, se fac mereu angajări în Arad. Pe lângă Astra Vagoane Arad, una dintre cele mai mari companii românești, în Arad activează și compania Takata și Bos Automotive. Desigur, între cele 21.811 firme active în anul 2020 poți găsi oricând un loc de muncă, indiferent de industria în care activezi.

De altfel, rata șomajului în Arad în 2020, an puternic afectat de criza sanitară, a fost de 2,25%, jumătate din cea națională, de 5,4%. În 2019, aceasta a fost de 1,9%, tot sub media națională care a fost de 3,4%. Ceea ce denotă faptul că piața locurilor de muncă este competitivă, indiferent de perioadele de criză. Cu alte cuvinte, sunt mereu locuri de muncă disponibile în Arad pentru cei care doresc să se angajeze.

Poarta spre Occident O perioadă lungă de timp, Aradul era calea de ieșire spre Occident, prin vama Nâdlac. Iar acest lucru se traduce printr-o bunăstare sporită care reverberează și astăzi. Spiritul antreprenorial se vede la fiecare pas, chiar dacă stilul de viață nu este la fel de agitat ca în Capitală. Cu peste 20.000 de firme active, te poți aștepta la un mediu de afaceri destul de bine dezvoltat. Desigur, mai trebuie să iei în calcul și faptul că este o zonă propice pentru investitorii străini. Astfel, sunt mereu publicate joburi în Arad pe site-urile de recrutare precum MyNextJob.ro.

Un stil de viață boem

Dacă vrei să fugi de vânzoleala din zona de sud a României, Aradul este un loc unde te vei putea așeza în liniște. Stilurile arhitecturale eclectic și neoclasic te întâmpină la tot pasul în centrul orașului. Terasele, restaurantele și teatrele aduc o pată de culoare orașului. Monumentele istorice sunt și ele îngrijite și aduc aminte de istoria orașului. Cu alte cuvinte, în Arad nu te plictisești niciodată, deoarece mereu se întâmplă ceva. Chiar dacă oamenii sunt mai boemi și mai liniștiți, sta nu înseamnă că nu ai ce face, ci doar că reduci stresul și gălăgia cotidiană. În fiecare vară în centrul orașului sunt festivaluri de muzică și artă. Iar în jurul orașului poți face oricând excursii de o zi pentru a te relaxa.

Un smart city în devenire Administrația publică din Arad a investit foarte mult în planul de smart city. Aici găsești autobuze cu GPS și stații care îți indică când va veni următorul mijloc de transport în comun și un sistem de iluminat public cu LED-uri controlat la distanță. În Arad sunt 330 de puncte de hotspot, unde găsești WiFi gratis. Administrația este de asemenea, în plin proces de digitalizare, adoptând sistemul Digitax, care ajută cetățenii să evite cozile și aglomerațiile, putând face plățile online.

Sistemul de învățământ local a avut parte de digitalizare, încă înainte din pandemia. În 2019 Primăria Arad a investit în cataloage online și tablete pentru elevi. 2020 a adus doar o îmbunătățire a acestui sistem. Prin urmare, familia ta va putea prospera în Arad.

Și infrastructura de transport este foarte bine pusă la punct. Aradul este legat de restul țării prin segmente de autostradă și drumuri europene bine întreținute. La nivel local, autobuzele și tramvaiele îți anunță din timp venirea, fiind parte integrată a planului smart city. Acoperirea cu mijloace de transport în comun este totală, ceea ce înseamnă că poți să lași mașina acasă, chiar dacă mergi în zona industrială a orașului.

Aradul este un oraș excelent pentru a-ți întemeia o familie și de a pune bazele unei cariere. Cu ajutorul site-ului de recrutare MyNextJob.ro poți să îți găsești rapid următorul job în Arad. Având în vedere chiriile decente, nici cu spațiul locativ nu vei avea probleme. Astfel, te vei bucura foarte repede de schimbarea pozitivă din viața ta.