Arad

Spectacole cu nominalizări la premiile UNITER prezente la FITN Arad 2016!

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 ani si 4 luni
Vizualizari
1262

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spectacole cu nominalizări la premiile UNITER prezente la FITN Arad 2016!

În cea de-a IV-a zi a Festivalului Internaţional de Teatru Nou Arad organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad şi de Primăria Municipiului Arad publicului arăden i s-au pregătit trei spectacole de excepţie. Astfel, marţi, 10 mai, începând cu ora 17.00, în Sala Mare a Teatrului, va fi prezent Directorul Executiv de Stig Larsson, regia: Vladimir Anton (Teatrul de Comedie Bucureşti), iar de la ora 19.00, spectatorii sunt invitaţi la o poveste de suflet spusă de cei doi protagonişti din The Sunset Limited de Cormac McCarthy, regia Andrei și Andreea Grosu (Teatrul UNTEATRU), producţie nominalizată la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol. De asemenea, în cadrul FOCUS TeenAGER, începând cu ora 21.30, liceenii arădeni sunt aşteptaţi la întâlnirea cu The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennett, regia Vlad Cristache, actorul George Albert Costea, interpretul lui Posner, fiind la rândul său nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar.
Despre Directorul Executiv, regizorul Vladimir Anton scria: „Împreună cu echipa de actori și cu scenograful Tudor Prodan ne-am propus să construim un spectacol despre fragilitatea graniței interioare dintre iluzie și realitate, despre contrastul fluid, mereu contradictoriu între ceea ce ar reprezenta ambalajul standard și ceea ce ar fi miezul existenței unor oameni obișnuiți. Care miez, dacă avem curajul să privim mai des în noi înșine, are șansa să devină unul absolut ne-obișnuit.”
În acelaşi timp, „The Sunset Limited este o poveste despre fragilitate și îndrăzneală. Este despre cele mai întunecate gânduri și despre cele mai gingașe încercări. Este despre iubire sau despre absenţa ei. Este despre prietenie. Este despre Dumnezeu. Sau nu. Este despre toate astea și despre nimic din toate astea. Probabil este unul dintre cele mai intime spectacole care vi se pot întâmpla. Este despre doi oameni care au nevoie.” – precizează producătorii spectacolului.
The History Boys se concentrează pe un grup care este exemplar pentru liceeni căci conţine tipologiile clasice – liderul, ratatul, haiosul, talentatul, tocilarul etc. Spectacolul lui Vlad Cristache construieşte acest microunivers într-o sală de clasă ideală, care arată ca o bibliotecă (ce bine ar fi să fie aşa şi în realitate), dar pe care băieţii o folosesc şi ca „scenă“ pentru aplicaţiile practice ale subjonctivului, să zicem. (…)“ – scria criticul de teatru Oana Stoica în revista Dilema veche.
La o zi după cel mai important eveniment al lumii teatrale din România, Gala Premiilor UNITER (care are loc luni, 9 mai), la Festivalul Internaţional de Teatru Nou Arad vor fi prezente spectacole cu nominalizări la două importante categorii: Cel mai bun spectacol şi Cel mai bun actor în rol secundar. Vă aşteptăm, aşadar, să ne bucurăm împreună de fiecare dintre producţiile programate la FITN marţi, 10 mai şi în zilele care vor urma!