Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Spălarea corectă a pantofilor sport: sfaturi și greșeli de evita

Spălarea corectă a pantofilor sport: sfaturi și greșeli de evita

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 6 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
253

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pantofii sport sunt cele mai populare accesorii vestimentare, care se regăsesc în garderoba oricui, indiferent de vârstă, gen sau preferințe stilistice. Pentru a ne bucura un timp îndelungat de confortul pe care ni-l oferă, încălțămintea sport trebuie întreținută corespunzător. Ținând cont de materialul din care sunt realizați, dar și de recomandările producătorilor, aceștia necesită o curățare specifică. Iată câteva sfaturi utile:

Cum cureți corect pantofii sport din piele naturală


Deții în colecția ta de încălțăminte din piele naturală? Ei bine, vei avea nevoie de produse dedicate, care să protejeze materialul din care sunt confecționate încălțările.

Pentru început, scoate șireturile, după care începe să periezi sneakerșii folosind o perie cu perii moi. Evită să execuți mișcările de curățare cu o presiunea foarte mare, pentru a nu deteriora pielea. Curăță cu grijă și zonele cusăturilor și îmbinărilor, spații în care se acumulează deseori murdăria.

Mai apoi, cu ajutorul unui detergent pentru piele, ocupă-te de petele dificile. Pune produsul pe perie și nu direct pe pantofi și, dacă utilizezi soluția aleasă pentru prima data, este recomandat să o testezi înainte pe o zonă mai puțin vizibilă a pantofului. La final, șterge încălțămintea cu o lavetă uscată și curată de microfibră.

Un sfat esențial de care să ții cont în curățarea pantofilor de piele este să eviți pe cât posibil folosirea apei, deoarece ea face ca materialul să se ”strângă”.

Ți-a atras atenția un model nou de pantofi sport de bărbați din piele naturală? După achiziționare, asigură-te că vei curăța încălțămintea constant, de preferat după fiecare purtare.

Cum se spală adidașii din pânză


Adidașii din pânză sunt cel mai simplu de întreținut, mai ales că producătorii ne oferă chiar și posibilitatea de a-i curăța chiar și în mașina de spălat. În cazul în care pe eticheta pantofilor tăi sport din pânză este menționată și această variantă, scoate șireturile și tălpicii și pune-le într-un săculeț special pentru spălat; fă la fel și cu pantofii sport, după care setează mașina de spălat la un program de spălare delicată, la maxim 30 de grade. Folosește un detergent lichid, pentru rufe albe sau colorate, după caz.

Dacă te confrunți cu pete de murdărie capricioase, poți folosi un spray înainte de spălare un spray special pentru tratarea lor. Alege, însă, un produs fără înălbitor, atât în cazul adidașilor din pânză albă, cât și în cazul celor din pânză colorată.

Pentru spălarea manuală a încălțărilor din pânză ai nevoie de o perie pentru încălțăminte și de un amestec din detergent și apă. Indiferent de modalitatea prin care alegi să îți speli încălțămintea de pânză, este indicat să o lași să se usuce la temperatura camerei, departe de sursele de căldură artificială sau de razele soarelui.

Cum cureți pantofii sport în interior


Pantofii sport necesită periodic și o igienizare în interior, deoarece acumulează bacterii care pot determina mirosuri neplăcute. Pentru combaterea acestui efect, ei pot fi curățați în mașina de spălat (cum este cazul celor confecționați din material textil), sau pot fi curățați profesional.

Un alt sfat de care să ții cont pentru a păstra proaspăt mirosul pantofilor sport este să utilizezi un spray special pentru îndepărtarea bacteriilor și pentru prevenirea transpirației.

Sursă foto: pexels.com

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro