Arad

Somnul, ce terapie buna!

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 10 luni si 3 saptamani
Vizualizari
955

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Un stil de viață sănătos, ne vorbește despre un echilibru individual, o cunoaștere dobândită conștient, din dorința de evoluție și mai presupune și de un acord permanent între ce facem și ce ne-am dori să facem. Niciodată nu vom putea izola factorii care determină un stil de viață sănătos, ei influențându-se unii pe alții, echilibrul unuia generează același status și invers, celorlalți factori. Pe lângă conștientizarea gândurilor și gestionarea lor, mișcarea fizică, o nutriție optimă, pe lângă toate acestea mai avem trebuință și de…un somn bun!
Se spune că ”cea mai bună terapie ar fi un somn bun”. Când te trezești s-ar putea ca toate angoasele trăite înainte de somn să fi dispărut, pur și simplu!
Tot de ritmul și de respectarea acestui ”must have” al sănătății depinde într-o mare măsură cantitatea de alimente pe care simțim să o avem în dieta zilnică.
Un somn puțin sau de slabă calitate, atrage după sine, o stare de oboseală, un randament intelectual perturbat și o necesitate crescută de a mânca.
Un studiu realizat la Universitatea din Chicago a demonstart că privarea de somn determină supraalimentarea, deoarece afectează echilibrul a doi hormoni care sunt asociați cu apetitul: leptina și grelina. Atunci când nu dormim suficient crește nivelul de grelină, un hormon produs de celule din stomac, despre care se crede că intensifică sentimentul de foame. Nivelul de leptină, un hormon produs de celulele adipoase – care arde depozitele de grăsime -, scade în absența unui somn odihnitor.
Iată, înainte de orice intervenție de schimbare a dietei zilnice spre scăderea în greuate, întâi de toate reglați factorii care vă împiedică să aveți o disciplină în activitățile zilnice, în dieta de zi cu zi. Să pornești o dietă de slăbit (mereu voi spune că nu încurajez și nici nu practic acest lucru cu pacienții mei!), fără să conștientizezi de unde pornește dezechilibrul, este ca și când te-ai apuca să faci sport, dar nu ai papuci și haine corespunzătoare!
Un somn bun, de 6-8 ore este absolut firesc să avem, spre echilibru, sănătate și un bun randament intelectual. Iar, dacă reușim să prindem ”somnul” dintre orele 22-24, cu atât mai bine, mai sănătos și…mai frumos! Nu degeaba îi spune că acesta este…somnul de frumusețe!

Clinica Brol Timisoara
0749 194 944