Arad

Scoala de soferi: autoturism cu cutie manuala sau automata?

Scoala de soferi: autoturism cu cutie manuala sau automata?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 luni si 5 zile
Vizualizari
2946

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Scoala de soferi inseamna, pe langa cursurile teoretice si practice, si depasirea unui examen. Examenul are doua parti, teoretica si practica, exact ca si in cazul cursurilor, iar cei mai multi dintre cursanti intampina sentimentul de teama si precipitare atunci cand trebuie sa isi demonstreze cunostintele.

Aceasta teama de examen, mai ales de proba practica, determina multe persoane sa se gandeasca la o scoala de soferi pe o masina cu cutie de viteze automata. Acest tip de transmisie este mai confortabil, mai ales in oras, iar achizitionarea de masini cu cutie automata este un trend in crestere in Romania. Cutia de viteze mai are si alte avantaje, precum modulul de asistenta la plecare din rampa sau faptul ca motorul masinii nu va "muri" la schimbarea incorecta a treptelor de viteza ori la manevrarea incorecta a pedalei de ambreiaj.

La o scoala de soferi din Bucuresti sunt sansele mult mai mari ca viitori soferi sa gaseasca posibilitatea efectuarii cursurilor practica pe o masina cu cutie automata, comparativ cu o scoala de soferi in Arad, Oradea sau chiar si Timisoara.

Unii cursanti considera ca este mai simplu sa treaca prin cursurile scolii de soferi pe o masina cu transmisie automata, dar acestia vor fi pusi in situatia de a fi nevoiti a-si achizitiona un autoturism cu acelasi tip de cutie, odata ce au permisul in portofel. Scoala de soferi pe o masina cu cutie manuala te invata sa faci plecarea din rampa corespunzator, sa schimbi la un anumit numar de turatii, sa manevrezi si volanul (cu o singura mana) si schimbatorul de viteze in acelasi timp, orientandu-te corect in trafic. Practic, scoala de soferi pe o masina cu cutie manuala incepe sa iti formeze reflexe care sunt absolut necesare oricarui sofer.

Desigur, condusul nu se rezuma doar la schimbatul vitezelor si invartitul volanului. Fiecare sofer trebuie sa fie capabil sa parcheze masina (mai ales in conditiile actuale de trafic si ale lipsei locurilor de parcare in mai toate orasele mari din Romania), sa conduca responsabil atat in afara orasului cat si in interiorul acestuia, pe strazi inguste sau in giratorii complexe. Totusi, cutia de viteze automata poate fi un factor de confort pentru unii dintre viitori soferi in momentul probei practice de la examenul pentru obtinerea permisului de conducere.

In oricare dintre situatii si indiferent de personalitatea fiecaruia dintre cursanti, un instructor cu experienta va ajuta, va linisti si va motiva viitori posesori de permis, ajutandu-i sa treaca cu brio peste examenul de conducere. Suportul oferit de catre instructor, moralul ridicat la primirea mesajului "Admis" de la proba practica si prospectul vietii de sofer sunt mai importante decat cutia de viteze automata sau manuala cu care este dotata masina de examen.

allspeed.ro