Arad

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Rubinul

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
875

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Rubinul este asociat cu pasiunea și dragostea, era apreciat din cele mai vechi timpuri. El este menționat de patru ori în Biblie și era folosit în pieptarele marilor preoți de la Ierusalim. Este menționat de asemenea în textele grecești, romane și sanscrite. Rubinele au fost exploatate în principal din: Tailanda, Burma India, Australia, Columbia, Pakistan, Sri Lanka, Mozambic, Kenia și multe alte locuri. Deși se găsește și se exploatează din multe locuri, nu toate rubinele au calități superioare. Sub 1,5% prezintă calități optice superioare. Din această cauză rubinele superioare ajung în licitații internaționale la prețuri foarte mari.

Cel mai scump rubin s-a vândut cu 30 milioane de dolari, respectiv cu un milion de dolari caratul. Rubinul, la fel ca safirul este o piatră prețioasă din familia Corindonului (corund). Rubinului i se datorează în principal culoarea ionilor de crom. Se întâlnește în culori precum roșu, roșiatic, rozaliu, movuliu, bordo deschis, bordo închis. Adesea rubinul prezintă și nuanță diferită de roz, rozaliu, portocaliu, movuliu sau altele. În general, rubinul prezintă numeroase incluziuni vizibile chiar și cu ochiul liber.

Proprietăți

  • Compoziţia chimică este: Al 2 O3
  • Indicele de refracţie este de 1,76-1,77
  • Gravitatea specifică este 3,9-4,1
  • Densitatea este 3,97-4,05
  • Birefrigenţa este 0,008
  • Fluorescenţa este intensă de roşu carmin
  • Duritatea 9.00.

Tratamentele rubinelor


Marea majoritate a rubinelor trec prin diferite metode de tratament pentru îmbunătățirea culorii și a clarității. Aceste tratamente sunt frecvent folosite și permise atâta timp cât beneficiarul este înștiințat despre eventualele tratamente. Tratamentele pot fi diverse de la încălzire la temperaturi înalte, tratament cu sticlă, vopsire, pâna la tratamente complexe de laborator.

Observație!

Rubinele sintetice și simulantele prezintă adesea fluorescență la expunerea cu raze UV. De aceea testarea pentru verificarea autenticității cu lumina UV nu este relevantă ci doar cu titlu informativ. Rubinele chiar dacă sunt sintetice pot prezenta incluziuni și fluorescență. Rubinele nu se verifică cu testere pentru diamante. Identificarea, clasificarea și certificarea rubinelor se face prin analizarea proprietăților specifice de către gemologi în condiții de laborator.

Rubinul este piatra zodiacală pentru zodia scorpion.

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro