Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

Romania la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang 2018

Romania la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang 2018

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1564

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Desi nu are in tara noastra ecouri la fel de puternice precum Olimpiada de vara, Jocurile Olimpice de iarna reprezinta un eveniment foarte important pentru sport, la nivel global. Editia 2018 a acestui eveniment multi sport major este programata in perioada 9 - 25 februarie 2018, la PyeongChang, in Coreea de Sud. Demn de mentionat este ca vorbim despre o premiera: este prima editie organizata pe teritoriul Asiei continentale.

A treia incercare, cu noroc pentru Coreea de Sud

Pregatirile au inceput cu multi ani inainte: orasul gazda pentru Jocurile Olimpice de iarna a fost stabilit la PyeongChang inca din data de 6 iulie 2011, in cadrul a celei de-a 123-a intruniri a CIO din Durban, Africa de Sud. Variantele erau de asemenea Annecy (Franta) si Munchen (Germania), dar iata ca Olimpiada a ajuns in Coreea de Sud. PyeongChang a mai candidat si la precedentele doua editii ale Jocurilor Olimpice de iarna, insa atunci a pierdut in fata oraselor Vancouver (Canada) si Soci (Rusia).

Este a doua oara cand Jocurile Olimpice ajung in Coreea de Sud (dupa Seul - 1988), insa prima data cand este vorba despre Jocurile Olimpice de iarna. Interesant este ca printre delegatiile prezente la aceasta editie a Olimpiadei se numara si delegatia Coreei de Nord - tara vecina cu care exista o relatie extrem de rece, din cauza regimului de dictatura din acest stat.

Si Romania este prezenta cu o delegatie in Coreea de Sud

Romania participa de asemenea la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang 2018, desi se poate spune ca nu este specialitatea tarii noastre sa se faca performanta la sporturi caracteristice sezonului rece... Si asta in ciuda faptului ca in Romania exista clima potrivita pentru practicarea unor asemenea sporturi - in special in zonele de munte, desigur.

Dupa mai mult de jumatate din competitie, la finalul zilei de 19 februarie clasamentul pe medalii era dominat de Norvegia, Germania si Canada, urmate de Olanda si Statele Unite ale Americii. Norvegia avea 28 de medalii (din care 11 de aur, 9 de argint si 8 de bronz), Germania - 20 de medalii, iar Canada - 17 medalii. Tara gazda, Coreea de Sud, avea un total de 7 medalii: 3 de aur, 2 de argint si 2 de bronz. Pana la acest moment mentionat, Romania nu a castigat nicio medalie, in toate competitiile la care a luat parte prin delegatia sa de sportivi la PyeongChang 2018.

O multime de evenimente cu specific de iarna

Putin peste 100 de evenimente sportive au fost incluse in program la aceasta editie a Olimpiadei, la 7 sporturi (15 discipline), conform Wikimedia: patinaj (patinaj artistic, patinaj viteza si patinaj viteza pe pista scurta), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordica, sarituri cu schiurile si snowboard), bob (bob si scheleton), hochei pe gheata, biatlon, curling si sanie.

Pentru a vedea evolutiile romanilor la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang 2018 se pot urmari stiri sportive pe website-urile de profil, dar si la TV, pe televiziunile de stiri in mod special. Romanii au fost inclusi (prin calificare) la probele urmatoare: bob, biatlon, sanie, patinaj viteza, schi fond, schi sarituri, schi alpin, skeleton. Din pacate, clasarile sportivilor romani nu sunt deloc printre cele apreciate la probele la care au luat parte pana acum...

Romanii sunt foarte pasionati de sport in general si de fotbal in special. Jocurile Olimpice de vara si de iarna au rolul de a aduce natiunile impreuna, de a promova spiritul fair play si de a propune confruntari pasnice intre reprezentantii tarilor respective.