Arad

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Rolul pesticidelor în gradina ta: ce sa alegi, cum sa le aplici si unde le gasesti

Rolul pesticidelor în gradina ta: ce sa alegi, cum sa le aplici si unde le gasesti

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
366

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacaiti doresti culturi bogate, sanatoase si productive, trebuie sa apelezi la pesticide. Afla care este rolul lor, cum si cand trebuie sa le aplici si unde gasesti cele mai bune preturi.

Pesticidele: cum sa le folosesti si ce sa alegi

Pesticidele sunt acele substante chimice care te ajuta sa elimini orice fel de daunatori, fie ei insecte, fungi, bacterii sau buruieni din cultura ta.

Pesticidele se clasifica, in functie de organismul tinta combatut in:
1) Erbicide
2) Insecticide
3) Fungicide.

Un pesticid ideal este un produs care elimina doar organismele daunatoare culturilor verzi, fara alte efecte nocive. Ideal ar fi sa se descompună chimic sau biologic in produse care nu au efecte negative asupra proceselor sistemelor biologice.

1. Erbicidele sunt substante destinate pentru eliminarea sau inhibarea cresterii buruienilor si acestea de clasificain: erbicide totale si erbicide selective.

A. Erbicidele
TOTALE
Este acel tip de erbicid care distruge toate buruienile cu care intrain contact, din acest motiv aplicarea lui necesita o atentie sporita pentru a evita ca acesta sa intre in contact cu planele din cultura, sau cu cele care nu fac parte din grupul tinta.

Exemple de erbicide totale si recomandari

Roundup – este erbicid total, neselectiv, avand o actiune sistemicasi fiind absorbit in toata planta prin intermediul frunzelor, distrugand-o in totalitate. Nu exista buruieni care sa reziste actiunii erbicidului Roundup, ci in functie de diferitele sensibilitati, este nevoie de 4-14 zile pentru ca buruienile sa fie distruse complet.
Doza recomandata este de 5 litri/ha într-un volum de apa de 80-250 litri fiind necesar un timp de pauza pana la plantarea culturii de 5-7 zile.

Lyphase 36 SL
Combate atât buruienile monocotiledonate cat si pe cele dicotiledonate, anuale si perene, atat din culturi cat si de pe terenurile necultivate. Dozele practicate sunt în functie de locul unde produsul este folosit si buruienile tintasi variazaintre 2-10 litri/ha.

B. Erbicidele
SELECTIVE
Sunt folosite pentru a elimina unul sau mai multe tipuri de ierburi salbatice pastrand neafectate plantele din cultura. Acestea pot fi specifice buruienilor cu frunza lata sau cu frunza ingusta. In functie de asta, frecventa cu care se aplica acest tip de erbicide difera astfel: cele destinate buruienilor cu frunza lata se aplica primavara si toamna, iar cele destinate buruienilor cu frunza ingusta se aplica de 2-3 ori pe luna.De asemenea, erbicidele selective sunt cu aplicare pre-emergenta (înainte de înființarea culturii) si aplicare postemergenta (după infiintarea culturii).

Exemple de erbicide selective

Adengo 465 SC

Erbicid preemergent si postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor mono și dicotiledonate anuale din cultura porumbului. Este preluat radicular dar si foliar, avand o puternica actiune sistemică. Doza recomandată este de 0.35-0.4 litri la hectar în funcție de conținutul solului în humus.

DualGold 960 EC

Erbicid preemergent care este preluat în timpul germintiei semintelor si in cursul perioadei de rasarire. Este un produs care se degradeaza biologic și nu are nicio restrictie in rotatia culturilor. Dacă este aplicat corespunzător, DualGold are o perioadă de acțiune de 4-6 saptamani. Dozele și volumul de apă diferă în funcție de cultură, toate aceste informații găsindu-se pe eticheta produsului.

2. Insecticidele
Sunt acele substante chimice care omoara, inhiba sau impiedicainmultirea insectelor daunatoare. Acestea se pot clasifica in doua mari grupe si anume in insecticide sistemice (au o activitate de lunga duratasi reziduala) sau insecticide decontact (fara activitate reziduala).

Exemple de insecticide de contact

Decis Expert 100 EC

Acționează prin contact și ingestie asupra insectelor aflate în stadiul de larve și adulți. Produsul aderă puternic la suprafața frunzei și nu este spălat de precipitațiile apărute după tratament. Se aplică maxim 3 tratamente pe sezon la intervale de 7-14 zile. Dozele și volumul de apă se găsesc pe eticheta produsului, acestea variind în funcție de cultura ce se dorește a fi tratată.

Karate Zeon

Acest produs are ca substata activa Lambda-Cihalotrin, iar pe langa efectul rapid si de soc impotriva daunatorilor, ofera cea mai lunga perioada de protectie, datorita tehnologiei Zeon, ceea ce permite ca o cantitate maxima de insecicid sa ajungă pe planta, fără pierderi in atmosfera la aplicare. Eliberarea treptata a insecticidului din capsule determina formarea unui depozit stabil, rezistent la actiunea razelor UV si a precipitatiilor.

Exemple de insecticide sistemice

Mospilan 20 SG

Produs cu actiune sistemica și translaminara care combate un spectru larg de insecte daunatoare din legumicultura, pomicultura, viticultura precum si din cultura mare. Eficacitatea produsului nu este influnentata de temperaturi ridicate si dureaza pana la 3 saptamani. Insecticidul Mospilan 20 SG oferă protecție pentru entomofauna utila, nedaunand albinelor, bondarilor și buburuzelor.
Teppeki 140 Gr

Este un insecticid care omoara toate stadiile de dezvoltare a afidelor, substanta activa a produsului nefiind dependenta de conditiile climatice precum temperatura, lumina sau precipitatiile survnite in interval de 3 ore de la tratament. Acest insecticid selectiv nu afecteaza artropodele benefice, albinele, entomofauna utila care controlează afidele, putand fi aplicat in programele integrate.

3. Fungicidele

Sunt compusi chimici utilizati in combaterea bolilor de plante, avand o actiune toxica asupra ciupercilor, fiind inofensive pentru plante. Acestea nu te vor ajuta doar sa elimini, ci si sa previi raspandirea si dezvoltarea bolilor fungice. De ce sa alegi fungicidele? Pentru ca poți gestiona aparitia fungilor, poti creste productivitatea culturilor si poti influenta calitatea recoltei.

Exemple de fungicide de contact

Champ 77 WG

Fungicid de contact pe baza de cupru cu capacitate mare de penetrare in plantasi de protejare foarte buna, actionand asupra fungilor si bacteriilor. Produsul adera bine pe suprafata frunzelor si nu necesita adaugarea de adezivi, aplicandu-se in perioada de vegetatie la avertizare ca tratament foliar preventiv si curativ. Champ 77 WG se poate aplica cu succes ca tratament de toamna pe baza de cupru in plantatiile pomicole, viticole si de arbusti fructiferi, dupa caderea frunzelor in proportie de 50%.

Alcupral 50 PU

Este un produs cu spectru larg de acțiune, cu eficiență ridicată in prevenirea si combaterea unora dintre cele mai pagubitore boli ale plantelor, prin tratamente preventive aplicate inainte de aparitia primelor simptome de boala.

Exemple de fungicide sistemice

Score 250 EC

Produs cu actiune preventivasi curativa, fiind foarte benefic ca tratament preventiv pentru a evita infestarea ireversibila si eradicarea bolii din cultura. Score 250 EC blocheaza dezvoltarea miceliului in tesutul vegetal si inhiba sporularea, fiind difuzat rapid in partile aeriene ale plantei prin actiunea sa sistemica.

Tine minte!

! Pe scurt, atat insecticidele cat si fungicidele de contact impiedica atacul daunatorilor si a bolilor atata vreme cat substanta acopera planta, protectia plantei fiind asigurata între 7 și 14 zile in functie de conditiile meteo.
!
In cazul produselor de protectia plantelor cu actiune sistemica acestea penetreazatesuturile plantei, astfel oferind protectie de lunga durata, nefiind afectate de conditiile meteo, cu conditia sa nu intervina precipitatii cel putin 4 ore dupa aplicarea tratamentului.

Magazinul Agrinin: cele mai avantajoase preturi la pesticide

Pentru pesticide de inalta calitate iti recomandam o fitofarmacie cu preturi avantajoase. Agrinin are o gama variată de oferte la pesticide de orice tip. Caută pe site-ul magazinului si vezi care sunt cele mai potrivite produse pentru tine.

Substanțele chimice aplicate pe cultura de plante trebuie realizată corespunzător și informat în funcție de ceea ce întâmpini în cultura ta. Dacă nu esti sigur pe deplin care este schema de stropire potrivita problemei tale, apleaza cu incredere la specialistii FITOFARMACIEI AGRININ. Tot ei te pot informa cu privire la doza pe care trebuie sa o folosesti, timpul cel mai potrivit pentru aplicarea tratamentelor, cat si preturile produselor existente in fitofarmacie.

Magazinul Agrinin este locul de unde poti achizitiona produse de inalta calitate pentru protectia plantelor. Alege pesticidele potrivite pentru cultura ta si citeste specificatiile inainte de utilizare sau cere sfatul in fitofarmacie.

Cumpară pesticide de inalta calitate de la Agrinin!