Arad

Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro

Riscurile si beneficiile exploatarii gazelor de sist din Romania

Riscurile si beneficiile exploatarii gazelor de sist din Romania

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
2278

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Anii 2000 au fost anii in care Statele Unite ale Americii au inceput sa creasca productia de gaz, ajungand pana la 24%. Acest procent este foarte favorabil si incurajator intr-un moment in care resursele planetei par a fi pe sfarsite. Totusi, s-a cautat si s-a gasit o modalitate mai putin conventionala de exploatare a gazelor deoarece terminarea acestora chiar determina ingrijorarea tarilor din Europa, dar si a Romaniei. Din ce in ce mai multe persoane se racordeaza la o retea de gaze, intocmind un proiect gaze.

Riscurile facturarii hidraulice


Potrivit unor oameni de stiinta, exista diferite riscuri ale exploatarii gazelor de sist, deoarece aceste pot provoca seisme de pana la 2.5 grade pe scara Richter, mai ales in zonele in care se foreaza sondele. De asemenea, se pare ca se pot contamina apele cu un lichid de foraj, format din nisip, apa si aditivi.

In loc de aceasta mare ingrijorare a Romaniei, oamenii trebuie sa fie informati de faptul ca se afla pe locul trei in Europa atunci cand vorbim despre potentialul de exploatare al gazelor de sist. Se pare ca locul intai este impartit de catre Franta si Polonia, acestea aflandu-se la egalitate si avand o rezerva de relativ 5000 miliarde de metri cubi. Pe locul al doilea se afla Norvegia care ar putea sa extraga mai mult 2200 miliarde de metri cubi de gaze de sist. Romania ar putea scoate si ea 1440 de miliarde de metri cubi de gaz, aflandu-se pe locul al treilea.

Totusi, atunci cand vorbim despre exploatarea gazelor de sist in momentul actual SUA si Canada sunt campioanele lumii, insa doar in Polonia se foloseste fracturarea hidraulica pentru exploatarea gazelor de sist, in timp ce in Franta acest lucru este interzis.

Studiile identifica potentialul Romaniei in ceea ce priveste exploatarea gazelor de sist, considerandu-se ca ele sunt exploatabile, insa la mare adancime, in locurile in care se afla formatiuni geologice argiloase. Conform studiilor si a cercetatorilor in Romania gazele de sist se afla la aproximativ 3500-400 de metri adancime.

Metoda fracturarii hidraulice


Aceasta metoda se practica in Romania incepand din anii ’60-’70 si este foarte conventionala pentru exploatarea petrolulului si a gazelor. Aceasta metoda s-a nascut in momentul in care petrolul si gazele nu au mai putut iesi la suprafata prin presiune naturala, asa ca s-a apelat la aceasta metoda. Totusi, metoda nu este una noua ci una destul de folosita.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306