Arad

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro

Profilaxia bolilor si tratarea lor prin nutritie optima (1)

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
1304

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Vă provoc la un experiment mental, la un exercițiu de alegere: cineva apropiat, o rudă sau un prieten la care țineți mult, vă spune că suferă de o boală gravă, cum ar fi cancerul, de exemplu. E doar un exercițiu mental, da? Medicul a oferit două alternative de tratament celui în cauză, celui bolnav:

  • Prima, ar putea reduce o parte din severitatea unui singur simptom al bolii și nu ar ridica șansele de vindecare sau de a trăi mai mult, iar efectele secundare ar fi destul de multe și de negative. Există și o prescripție suplimentară de medicamente pentru ameliorarea simptomele secundare date de tratament, poate și alte medicamente care să combată interacțiunea primelor două categorii de medicamente și tot așa…
  • A doua alternativă de tratament ar putea rezolva cauza bolii destul de repede, punând capăt majorității simptomelor, crescând speranța de viață și calitatea acesteia personei respective. Ar fi și câteva efecte secundare, însă toate acestea ar fi pozitive: obținerea unei greutăți normale, un plus de vitalitate și energie, un aspect mai plăcut și o stare generală mai bună. În plus, ar fi trebuință de un pic de educație spre o viața echilibrată, răbdare și dorința de schimbare!

Ce spuneți?
Care ar fi tratamentul pe care l-ați alege pentru voi sau pentru cineva drag vouă, într-o cumpănă a sănătății?
Lumea medicală a zilelor noastre, și o spun cu tot respectul, vizează numai efectul specific al unui medicament, mineral, vitamină sau orice fel de supliment ori intervenție chirurgicală, asupra unui simptom sau segment dintr-un întreg. Dar, oare atenția față de ”combustibilul” de zi cu zi, hrana din dieta noastră, nu reprezintă un factor esențial, de pornire în tratarea oricărei disfuncții sau maladii? Oare o privire mai holistică și mai puțin reducționistă nu ar fi o etapă mai evoluată și mai potrivită în ce privește profilaxia, tratarea și menținerea sănătățiii pe timp îndelungat?

Oare de ce?
Nu este firesc, oare, să ne îndretpăm atenția mai întâi asupra acestor elemente esențiale, urmând un reglaj și o educație în acest plan, ca abia apoi, după o perioadă, să se treacă la medicații, ori alte intervenții? Clinici din lume, care tratează bolnavi cărora medicina nu le-a mai dat nici o speranță, sunt tratați printr-o dietă atent controlată, sunt readuși la viață și devin ambasadori ai acestor tratamente prin hrană – adică prin nutriție atent controlată și întotdeauna de origine vegetală! -, spunând lumii despre experiența lor. Acestea nu sunt o noutate, doar că ele nu sunt făcute prea mult public, din păcate…

Să stai departe de produse rafinate și să consumi preponderant (sau și mai bine, exclusiv!) mâncare vegetariană, iată un mod simplu și firesc de a combate afecțiuni și boli. Și atunci, cum să nu te întrebi dacă nu chiar o nutriție deficitară este cea care cauzează sau declanșează manifestarea acestora..?
Oare, cum este mai bine în ziua de azi:
..să previ toate aceste disfuncționalități și boli printr-o dietă controlată și conștient aleasă, să-ți întreți sănătatea, vitalitatea, randamentul și frumusețea personală printr-un regim de viață echilibrat?
sau
..să identifici mereu diverse afecțiuni, să inventezi tratamente pentru ele și să faci experimente a căror efecte secundar nici nu mai știm de le putem asimila?
Provocare, știu, dar gândiți-vă un pic la aceasta…
Medicina și rolul său sunt incontestabile, salvează vieți! Incontestabil este și rolul nutriției în profilaxia, menținerea și căpătarea stărilor de sănătate, printr-o dietă conștient aleasă, ce susține – cu adevărat, ca un ”combustibil”- partea noastră fizică, organismul ca un întreg. Să nu ne depărtăm atât de mult de firescul existențial, de ce spunea părintele medicinei: ”hrana să vă fie medicament!”; distanța acesta ar putea fi nu un pas de evoluție și prosperitate, mai degrabă o capcană sau o înșelare a timpurilor actuale.
Mereu alegeri conștiente în viața de zi cu zi, în hrana pe care o alegem și în atitudinea pe care o avem in fața vieții!
Bibliografie: Dr. Colin Campbell, ”Integral” – de aici am preluat cele două tipuri de tratament, în cazul unui bolnav de cancer.

Dr. Lavinia Bratu - Nutriționist – Clinica Brol Timișoara
Fitoterapeut, Formator, Consilier de dezvoltare personală
0749 194 944

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro