Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Prejudecati pe care le au cumparatorii despre piesele auto

Prejudecati pe care le au cumparatorii despre piesele auto

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 11 luni si 19 ore
Vizualizari
1398

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Deși exista peste 7 milioane de soferi în Romania si mai bine de 6 milioane de masini, nu toti soferii stiu ceea ce conduc sau ceea ce cumpara. Majoritatea cumpara piese auto noi sau piese auto second hand, insa traiesc cu o serie de prejudecati auzite intamplator. Iata, asadar, o serie de mituri si prejudecati pe care le au soferii din Romania.

Piesele originale trebuie sa poarte insemnul producatorului masinii. Este cat se poate de neadevarat. Ceea ce putini oameni stiu este faptul ca piesele auto dintr-o masina nu sunt produse intotdeauna de catre cel care produce masina. Producatorii auto apeleaza in proportie de peste 75% la producatori independenti de piese auto, ceea ce inseamna ca piesa originala poate sa fie produsa de cu totul si cu totul altcineva.

Piesele care nu sunt originale sunt contrafacute. Este o alta prejudecata greu de demontat, care duce, din pacate, la cheltuieli uriase. Pe langa piesele originale, exista producatori de piese auto aftermarket. Acestea pot avea aceeasi calitate, insa au marele dezavantaj ca sunt produse de terte parti. Evident, au si avantaje, principalul avanaj fiind pretul care de multe ori este scazut. Piata de piese auto aftermarket este una extrem de dezvoltata, existand un numar foarte mare de producatori si piese de o calitate superioara.

Piesele originale pot fi gasite doar la dealerii auto. Daca ai impresia ca poti gasi piese originale doar la dealerii brandului care ti-a vandut masina, te inseli. Exista o multime de distribuitori independenti care ofera piese originale, ceea ce inseamna ca le poti cumpara atat online, cat si din magazine fizice aflate aproape de tine.

Piesele aftermarket sunt de proasta calitate. Aminteam de piesele aftermarket. Dat fiind faptul ca sunt mai ieftine si ca sunt produse de producatori independenti, multi considera ca au o calitate proasta. Din fericire, acest lucru este cat se poate de neadevarat. Uniunea Europeana impune niste standarde foarte stricte in ceea ce priveste productia de piese auto, asadar, chiar si o piesa a producatorilor independenti poate sa aiba o calitate superioara.

Concluzia este cât se poate de simpla: Nu toate miturile sunt adevărate și nu intotdeauna piesele aftermarket sunt de proasta calitate. Poti gasi si piese auto noi, aftermarket, de o calitate superioara.