Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Pe cât de banal, pe atât de eficient - una dintre cele mai ieftine și bune soluții pentru pielea ta

Pe cât de banal, pe atât de eficient - una dintre cele mai ieftine și bune soluții pentru pielea ta

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
797

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nu costă mai mult de un leu. Îl știi din bucătăria bunicilor, a părinților și, siiiguuuuuur, măcar o dată l-ai folosit și tu. Sunt multe mituri legate de el și multe controverse. Cu toate astea, folosit cu atenție și având informațiile corecte despre el, se dovedește a face minuni.

Este vorba despre banalul...bicarbonat de sodiu. Un compus chimic alcalin (orice substanță cu un pH sub 7,0 este acidă, iar orice substanță cu un pH peste 7,0 este alcalină). De aceea, fiind alcalină, poate modifica pH-ul natural al pielii. Pielea tinde să fie ușor acidă, cu un pH cuprins între 4,5 și 5,5, iar bicarbonatul de sodiu are un pH de 9. Cu toate acestea, el îți poate ajuta pielea în diverse situații, cum ar fi:

Acneea
- pentru ca bicarbonatul este un antiseptic natural și are proprietăți antibacteriale. De aceea, poate reduce proliferarea bacteriei care produce acneea atunci când este aplicat local. Nu se recomandă în schimb spălarea feței cu el sau folosirea sa pe porțiuni mari ale corpului. Ca mod de folosire, poți prepara o pastă formată din bicarbonat și apă. Lasă această pastă să acționeze pe respectiva zonă până la 15 minute și apoi clătește.

Eczemele
- bicarbonatul nu reprezintă o soluție vindecătoare în acest caz, dar poate ajuta la reducerea mâncărimilor care sunt asociate eczemelor. Specialiștii recomandă adăugarea unei pătrimi de cană de bicarbonat în apa de baie care trebuie să fie caldă, nu fierbinte și apoi îmbăierea în această apă nu mai mult de 15 minute, după care este necesar să vă uscați și să vă hidratați pielea.

Psoriasisul
- nu reprezintă nici în acest caz un remediu, iar specialiștii nu recomandă aplicarea locala a bicarbonatului în acest sens, însă s-au observat reduceri ale mâncărimilor și roșeței, motiv pentru care, ca și în cazul eczemelor, puteți folosi pașii de mai sus pentru o baie scurtă cu mențiunea că în apă este necesar să adăugați și ovăz.

Vărsatul de vânt
- și în acest caz, o baie cu bicarbont de sodiu și ovăz poate reduce mâncărimile și roșeața tipice. Adaugă în cadă ă cană de bicarbonat și una de ovăz și stai în ea 20 de minute.

Hemoroizi
- în acest caz, bicarbonatul diminuează durerea, mâncărimea, inflamația, putând fi folosit sub formă de baie conform modelului de mai sus.

Ihtioză
- ține de o anumită gamă de condiții ale pielii care poate cauza uscăciunea și subțierea pielii, precum și un aspect solzos al pielii pe întreg corpul. Scufundările în apa de baie în care se adaugă bicarbonat reprezintă un tratament clasic și dovedit al ihtiozei. Deoarece, în aceste condiții, bicarbonatul modifică ph-ul apei de baie, acesta ajută la exfolierea solzilor provocați de această afecțiune a pielii.

Înțepăturile de țânțari
- o pastă formată din bicarbonat și apă poate ajuta la diminuarea mâncărimilor. Pentru asta, amestecați o lingură de bicarbonat cu apă cât cuprinde pentru a forma o pastă asemănătoare celei de dinți. Aplic-o pe înțepătură și menține-o acolo aproximativ 10 minute înainte de a o înlătura cu apă călduță.

Înțepături de albine
- de-a lungul timpului, dovezile au indicat că bicarbonatul poate neutraliza veninul de albină, poate reduce durerea, roșeața și umflăturile provocate de asemenea înțepături.

Contactul cu iedera otrăvitoare
- dacă intri în contact cu iedera otrăvitoare, sumacul sau stejarul otrăvitor, o baie cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la reducerea mâncărimii și la ameliorarea înroșirii. Pentru o astfel de baie, adaugă o cană de bicarbonat în apa călduță de baie și stai în ea pentru 15 minute.

Infecțiile fungice
- s-a dovedit că aceste afecțiuni ale pielii și unghiilor pot fi semnificativ ameliorate prin scufundarea într-o cadă în care s-a adăugat la apa călduță puțin bicarbonat de sodiu.

Candidoze
- sunt un tip de ciupercă, iar, în acest caz, bicarbonatul se poate dovedi de ajutor pentru tratarea mâncărimii, a roșelilor și inflamațiilor tipice.

Înlăturarea firelor de păr crescute în piele
- în acest caz, bicarbonatul poate fi folosit drept exfoliator. Pentru asta, este nevoie să faci o pastă cu apă sau un ulei necomedogenic. Apoi, freacă ușor prin mișcări circulare zona pielii care are astfel de probleme.


Clinica Naturell

Calea Bogdăneștilor, nr. 22, Timișoara,
telefon: 0723512025, 0722214421, 0785288112

sursa foto: today.com

Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro