Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Paste 2020 - care sunt sansele ca in acest an crestin ortodocsii sa petreaca sarbatorile in casa si sa nu participe la slujbele religioase

Paste 2020 - care sunt sansele ca in acest an crestin ortodocsii sa petreaca sarbatorile in casa si sa nu participe la slujbele religioase

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
1022

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un scenariu inedit este cel mai mult probabil sa se intample in acest an: sarbatori pascale petrecute in casa, fara rude, fara posibilitatea de a participa la slujbele religioase. Sansele ca acest lucru sa se intample sunt destul de mari, dat fiind contextul actual.

Cum se pregatesc romanii sa petreaca Pastele


Postul premergator perioadei pascale este binecunoscut drept pregatitor pentru marea sarbatoare. Totul culmineaza cu Saptamana Mare sau Luminata, cand zi de zi au loc slujbe speciale, denumite Denii. Acestea se desfasoara dupa masa. In Vinerea Mare are loc Prohodul Domnului, marcand desigur judecata lui Iisus si rastignirea Lui pe cruce, punerea in mormant ulterior, pentru ca in a treia zi de la moarte, duminica, sa fie sarbatorita invierea. Multi cei care locuiesc in medii urbane s-au restras la tara, la rude, la casa, unde spatiul exterior este mai generos si se pot bucura de stat afara in propria curte. In acest context insa, oriunde ne-am afla, riscul impus de acest virus ce a declansat pandemia este acelasi.

Cum se pregatesc preotii de acest eveniment religios


Odata cu ordonantele de urgenta ce vin de la guvernanti, am asistat la un moment marcant pentru toate comunitatatile de credinciosi: biserici inchise, unde nu mai este permis accesul, maximum cu slujba facuta dupa usile inchise, credinciosi care urmaresc la televizor totul sau participa, in aer liber, dar la distanta impusa. Pregatirile pascale ar insemna ca preotii sa isi urmeze cursul firesc al randuielilor, chiar si in lipsa publicului. Aceasta perioada este una cu incarcatura spirituala deosebita. Rugaciunile rostite sunt si ele pe masura, iar ca parte din ritualurile de dinainte de Paste, dar si odata cu acest eveniment preotii poarta vesminte in unele cazuri special comandate din gama de vesminte bisericesti de la Crilovic, brodate, edificatoare pentru aceasta sarbatoare.

Un element de mare importanta inainte de Paste este epitaful. Acesta reprezinta o panza pe suprafata careia este reprezentanta scena mortii lui Iisus. Scos o singura data pe an din altar, expus in biserica, scos in procesiune in jurul bisericii la prohod, pe sub masa pe care sta acesta se trece de 3 ori. Anul acesta insa, se pare ca acest lucru nu se va mai intampla. Totusi nimeni nu interzice realizarea slujbelor. Acestea vor avea loc, mai cu seama ca in unele cazuri, manastirile spre exemplu, au comunitati de oameni - maici sau calugari - care inevitabil vor fi prezenti. Pentru publicul larg, sansele sunt ca anul acesta Pastele sa nu fie tocmai asa cum a fost candva.

Ce spun autoritatile: vor exista doua valuri de imbolnaviri, la Pastele catolic si la Pastele ortodox. Exista cele mai multe sanse ca in aceaste perioade romanii sa prefere sa sarbatoreasca ca odinioara, alaturi de familiei, rude, prieteni. Daca pana atunci insa numarul de imbolnaviri creste tot mai mult nu este exclus sa fie impuse masuri si mai drastice.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro