Arad

Pasi catre sanatate, simplu si firesc!

Pasi catre sanatate, simplu si firesc!

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
944

Voteaza & Distribuie

Prezentare

A avea în echilibru întreaga noastră existență, a trăi în armonie cu noi si cu tot ce ne înconjoară, este un proces minunat de creație al fiecăruia și întreagul rezultat se bazează pe profunzimea cu care noi înțelegem și alegem să ne desfășurăm în aceasta creație. Iată câțiva pași simpli, la îndemana oricui, pe care îi putem urma pentru a avea un stil de viață sănătos și un psihic echilibrat:

1. Adăugați sucuri de legume proaspăt stoarse în fiecare zi, pe lângă cele din fructe, evident.“Sucurile proaspăt extrase din legume sunt uşor de absorbit în sange, sunt cel mai bun fast-food” – Jason Vale. Încercaţi țelina, sfecla, pătrunjelul, combinate cu mere, lamâie, pere. Sucurile din fructe detoxifică organismul, iar cel de legume îl consolidează și îi reclădesc sănătatea!

2. Adăugați grăsimi sănătoase în dietă.
Utilizarea grăsimilor protrivite este importantă, pentru sănătate, pentru frumusețea pielii, pentru o bună funcționare internă. Grăsimile sănătoase sunt grăsimile naturale găsite în avocado, uleiul de măsline și de in, precum şi în somonul sălbatic. Toate uleiurile presate la rece au un aport bun de grăsime, esențial bunei sale funcționări.

Recomand aportul de ulei omega3 ca un supliment zilnic, chiar și pe perioada de sarcină, ajutând la buna dezvoltare a sistemului nervos al fătului. Grăsimile de grad scăzut, cum ar fi uleiul de porumb, ulei de soia sau cel de dovleac, nu sunt bune pe termen lung. Grăsimile parţial hidrogenate sunt cele mai periculoase, cele care se găsesc în prajituri si biscuiti, margarina, acestea sunt procesate şi deteriorate, evitați consumul lor zilnic! Putem să ne bucurăm de alimentele procesate, dar să nu facă parte din dieta zilnică, să fie un obicei ocazional!

3. Citiți etichetele produselor și evitați alimentele procesate! De ce să nu faceți parte din grupul consumatorilor informați și să evitați rândurile celor manipulați? Ne trebuie foarte puțină atenție să deprindem aceste obiceiuri de a citi și a evita toate produsele ce conțin E-uri. Începeți să alegeți sănătos! Feriti-va de alimentele ce conțin Aspartamul (E951), atacă celula nervoasă și creează dependență!

4. Să nu treacă ziua fără să ai un consum de legume verzi! Curăţirea organismului nostru nu este dificilă, sunt necesare plante verzi bogate în clorofilă. De asemenea, plantele gelatinoase precum aloe vera, alge marine si semințele de Chia, aceste geluri se mişca prin tractul intestinal, absorb toxinele şi le conduc prin colon. “ – Daniel Vitalis.

5. Hrana de zi cu zi ne dă frumusețea chipului și a pielii. Caută alimentele ce-ți aduc frumusețea! “Caută alimentele care creează frumuseţea din interior spre exterior. În loc să te acoperi cu produse de frumusețe chimice, de ce nu încerci să obţi o piele sanatoasă cu alimentele pe care le mănânci… “ – David Wolfe. Aici intră alimentele crude si proaspete, daruite de natură și pline de enzime esențiale desfășurării vieții. Frumusețea vine din interior către exterior, oricât de mult am crede noi că altfel stau lucrurile!

6. Să ne folosim de alimente cu fermenți în dietă, aceste alimente ne ajuta la o bună digestie, deoarece refac bacteriile bune ce colonizeaza tractul intestinal. Varza murată, murăturile făcute la soare, iaurtul să facă parte din dieta noastră zilnică!

7. Evită stresul din viața ta, acesta poate fi chiar mai rău decât orice fel de mâncare! Principalul mod de a anihila hormonii de stres este somnul, somnul profund este cea mai bună terapie sau prima dintre toate! Al doilea mod de a anihila hormonii de stres este mișcarea, o plimbare lungă este suficientă uneori, iar programul de exerciții fizice este un ”must have” omului din cotidianul de azi. Hohotele de râs, de asemenea, scad hormonii de stres. Să aveți mereu filme amuzante și oameni dragi ”la indemană.”

Vă doresc sănătate și o viață în bucurie și cunoaștere!

Clinica Brol Timisoara
0749 194 944