Este important să cunoașteți grosimea suprafeței de lucru, deoarece aceasta va determina longevitatea și durabilitatea blatului de bucătărie. Mulți producători de blaturi de bucătărie recomandă faptul că 3 centimetri este grosimea ideală atât pentru blaturile din cuarț, cât și pentru cele din granit. Deși puteți reduce costurile optând pentru o grosime de 1 sau 2 centimetri, avantajul de a avea un blat cu grosimea de 3 centimetri este că oferă mai multă durabilitate.
Există, de asemenea, o ofertă limitată de blaturi de 2 centimetri pe piață, comparativ cu blaturile de 3 centimetri. Dacă aveți un buget restrâns și / sau aveți așteptări mai mici pentru munca dvs. culinară - menținându-l simplu, un blat de 1 centimetru realizat din laminat sau lemn și nu din piatră sau granit este suficient. Fiți pregătiți să îl înlocuiți în câțiva ani, deși un blat gros de 1 centimetru nu va rezista atât timp cât o suprafață de lucru cu grosimea de 2 sau 3 centimetri, realizată cu materiale premium precum granit, cuarț și marmură.