Arad

Mituri auto

Mituri auto

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1365

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fiecare detinator al unui autoturism isi adreseaza anumite intrebari care pot ajuta la intretinerea si utilizarea pe o perioada de timp mai indelungata a masinii. Asadar, iti prezentam cateva mituri despre autoturisme.

Persoanele care stau pe locurile din spate sunt scutite din a purta centura

Este exclus acest fapt, in orice tara din Uniunea Europeana esti obligat sa porti centura chiar si pe locul din spate daca masina este prevazuta. Soferul ar trebui sa avertizeze toti pasagerii sa-si puna centura. In cazul unui accident pasagerii din spate se pot lovi de scaunul din fata sau chiar aruncati in partea frontala a masinii. Totodata, in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana exista regulamente in acest sens, iar persoanele care nu le respecta platesc amenzi destul de mari.

Indiferent de informatiile pe care le ai legate de masini, despre condus sau despre piese auto, iti recomandam sa arunci o privire peste un magazin online de piese si accesorii auto pentru a economisi bani si a te informa corect atat despre masina ta, cat si despre modul de administrare si servisare, in functie de sezon.

Spalatoriile auto

Spalatul masinii intr-o spalatorie auto este mult mai bun decat cel de acasa. De ce?

Presiunea apei din furtunul de la spalatorie este mult mai mare, iar pe langa asta sunt folosite produse speciale dedicate spalatului unei masini. In plus, daca obisnuiesti sa iti speli masina acasa, va trebui sa ai la cunostiinta faptul ca pe tot ceea ce folosesti pentru curatare ( carpe sau lavete ) se pot depune pietricele sau praf, iar masina poate fi zgariata cu usurinta.

Masinile cu transmisie automata consuma mai mult decat cele cu transmisie manuala

In trecut, consumul de carburant era mult mai mare pe o masina cu transmisie automata fata de una manuala. Datorita tehnologiei care a evoluat mult in ultimii ani progresul transmisiei automata se simte, iar consumul de carburant a fost redus. Totodata puterea este mult mai mare, iar perioada de timp dintre schimbarea de viteze de la transmisia manuala este inexistenta in cazul unei transmisii automate.

Ce tip de combustibil ar trebui sa folosim?

Fie ca detinem un motor pe benzina sau un motor diesel ( pe motorina ) ar trebui sa ne orientam catre un combustibil ce contine aditivi. Desi acestea au un pret mai ridicat, in timp vei economisi banii pe care i-ai investit. Totodata vei simti cum motorul arata mai multa eficienta si o putere de tragere crescuta.

Totusi daca esti atent la aceste mituri acestea au ca scop: mentinerea sigurantei si utilizarea masinii pe o perioada indelungata de timp. Desigur ca exista o multime de mituri auto, dar acestea sunt problemele intampinate frecvent de un sofer.