Arad

Misiuni de ordine publică ale jandarmilor arădeni

Misiuni de ordine publică ale jandarmilor arădeni

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 6 ani si 1 saptamana
Vizualizari
941

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate, în perioada 01 – 05.06.2017, în peste 200 misiuni care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, atât pentru misiunile de ordine publică cât și pentru cele de pază și protecție instituțională.

Astfel, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, normelor privind pescuitul și acvacultura și fapte de comerț ilicit. Pentru aceste contravenții, au fost aplicate 44 sancțiuni în valoare totală de 11.600 lei.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a 13 infracțiuni, constatate independent și în cooperare cu poliția.

Tăiere ilegală și furt de arbori

Joi, 01 iunie, a.c., un echipaj al Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Sebiș, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au depistat un bărbat care a tăiat arbori în zona împădurită de pe raza localității Valea Mare, județul Arad.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că Ionuț D. de 29 ani, domiciliat în localitatea Dulcele, județul Arad, a tăiat mai muți arbori nemarcați, însumând 4 mc, pe care intenționa să-i transporte la domiciliu cu ajutorul unui utilaj forestier.

A fost solicitată prezența unui specialist silvic, pentru efectuarea măsurătorilor și stabilirea prejudiciului.
Având în vedere că ,,Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini fără drept, de arbori, puieți, sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate“ și ,,furtul de arbori doborâți sau rupți de fenomene naturale ori de arbori, puieți sau lăstari care au fost tăiați ori scoși din rădăcini, din păduri, perdele forestiere de protecție, din terenurile degradate care au fost ameliorate prin lucrări de înpădurire și din vegetația foresteră din afara fondului forestier național, precum și al oricăror altor produse specifice ale fondului forestier național“ , constituie infracțiuni conform Legii 46/2008, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie organelor silvice până la finalizarea cercetărilor.

Compartimentul Informare, relaţii publice şi cu publicul