Arad

Merita sau nu sa investesti in ferestre din lemn stratificat? Iata ce spun expertii in constructii

Merita sau nu sa investesti in ferestre din lemn stratificat? Iata ce spun expertii in constructii

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
259

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Desi nu sunt la fel de populare precum profilele din PVC, profilele din lemn stratificat (obtinute prin lipirea mai multor placi din lemn brut) au calitati extraordinare, pe care expertii in constructii ti le aduc in atentie. Merita sa investesti in ferestre lemn stratificat din toate punctele de vedere: durabilitate, stabilitate, aspect, rezistenta, izolare si eficienta termica, pret, optiuni de personalizare si nu numai. Desi exista aceasta preconceptie, ca ferestrele calitative cu geam termopan trebuie sa aiba – in mod obligatoriu – cadre din PVC, in realitate ferestrele cu lemn stratificat iti asigura confortul optim si eficienta dorita. Iata!

1.Ferestrele din lemn stratificat asigura o buna eficienta si izolare termica

Datorita faptului ca lemnul uscat are o conductivitate termica scazuta, este un bun izolator (in mod special cel laminat in straturi). Acesta conserva temperatura termica a ambientului din interior, dar si ofera si un beneficiu esential, pe care PVC-ul nu il poate reproduce permite aerisirea prin structura sa naturala. Cu alte cuvinte, lemnul are o bogata activitate „respiratorie” prin natura sa, motiv pentru care ferestrele din lemn stratificat nu permit formarea condensului. Grosimea profilelor poate varia intre 48 mm si 92 mm. Atentie! Alege tamplarie cocneputa din esente de calitate, cum ar fi pinul nordic, extrem de cunoscut.


2.Bine intretinute, ferestrele din lemn stratificat pot sa reziste chiar si 60 de ani

Pentru ca placile din lemn sunt uscate si pregatite in mod individual, ele au o rezistenta sporita la factorii de mediu (apa, soare si vant), iar ingrijirea lor se rezuma doar la curatare si revopsire. Analizand cele doua tipuri de profile, vom observa ca PVC-ul se va deteriora mai rapid in contact cu mediul exterior decat lemnul si ca e foarte dificil de reparat, daca nu alegi sa inlocuiesti intregul cadru al ferestrei. Din aceste puncte de vedere, ferestrele cu profil din lemn stratificat sunt o alegere optima, o investitie de lunga durata. Chiar si 60 de ani pot rezista cu brio, motiv pentru care unii producatori ofera garantie pe viata.


3.Ferestrele din lemn stratificat se pot executa la comanda

Atunci cand vine vorba de montarea rapida, profilele PVC au reputatia proprie. Aceste profile se pot standardiza usor, la dimensiunea si zadaria clasica, si acopera toate nevoile utilizatorilor. Spre deosebire de acest scenariu, pot exista – insa – si alte criterii, mai greu de bifat, cum ar fi: design-ul pretenios, ferestre foarte lungi si inalte, arcade sau forme neregulate. Aici intervine eficienta profilelor din lemn stratificat, care pot acomoda orice tip de proiect, indiferent de complexitatea acestuia. Poti comanda profile speciale, realizate din lemn stratificat, exact pe nevoile proiectului tau. Rezultatele sunt impecabile.

4.Ferestrele din lemn stratificat nu favorizeaza aparitia mucegaiului

Fara condens, nu avem igrasie. Fara igrasie, nu avem mucegai. Si fara toate acestea, ne putem bucura de un plus de confort, de siguranta si de frumusetea caminului, evitand alte investitii, neplaceri si frustrari. Este avantajul ferestrelor cu profil din lemn stratificat, care nu favorizeaza aparitia condensului si, implicit, a mucegaiului. Acest lucru este posibil datorita lemnului care asigura o activitate „respiratorie” intensa.

Soraltechnik.ro este locul unde gasesti produse de top: ferestre, usa intrare casa, usi garaj etc

Vrei produse cu tamplarie de calitate premium? Cumpara orice (usa intrare casa, usi garaj, ferestre din PVC sau din lemn stratificat, sisteme de protectie solara sau de inchidere terase si nu numai) de la Soraltechnik.ro. Cu o experienta indelungata, aceasta companie iti ofera calitate fara compromis. Merita!

Autor

  • Agentia Fortin
  • 0Partener de afaceri

  • Agentia Fortin activeaza in domeniul online marketing si al serviciilor complementare: web design, digital advertising, identitate de brand si optimizare a prezentei web prin campanii de SEO, AdWords si comunicare integrata.
  • 0726538389

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari