Arad

Masina visurilor tale e la distanta de un click. Ce sa urmaresti atunci cand vrei sa faci o astfel de achizitie

Masina visurilor tale e la distanta de un click. Ce sa urmaresti atunci cand vrei sa faci o astfel de achizitie

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Vizualizari
792

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

A sosit momentul sa iti cumperi o noua masina, ceea ce poate fi o provocare din mai multe puncte de vedere. Achizitionarea unui auto second hand este cea mai buna optiune pentru toate buzunarele. Orice sofer trebuie sa aiba in vedere mai multe criterii atunci cand analizeaza un automobil, mai ales atunci cand este vorba despre o masina pe care nu o va achizitiona direct de la o reprezentanta auto.

Chiar daca nu vom achizitiona o masina noua, ne dorim ca aceasta sa fi in cele mai bune conditii, raportat la bugetul investit. Asa ca, atunci cand spui „”, trebuie sa ai in vedere o multime de aspecte si, nu in ultimul rand, mediul din care provine viitoarea achizitie. Pentru a te sprijini in decizia ce urmeaza sa o iei, iti dam o mana de ajutor prin intermediul unui mic ghid.

La ce sa te uiti atunci cand cumperi o masina second hand

Fiecare dintre noi s-a intrebat, la un anumit moment, ce e esential atunci cand te hotarasti sa achizitionezi o masina second hand. Ce trebuie sa cauti? Ce nu trebuie sa iti scape din vedere? Ce e must-have?
Pentru a-ti usura alegerea, ti-am pregatit o lista de bifat, astfel incat sa te asiguri ca nu vei avea surprize. Cele mai importante criterii le gasesti mai jos:

 • Numărul de KM parcursi si capacitatea cilindrica a motorului;
 • Vechimea / anul de fabricatie;
 • Consistenta uleiului de la motor si culoarea fumului evacuat;
 • Cartea service si documentatia necesara (CF, seria de sasiu);
 • Calitatea vopselei originale si a caroseriei (atentie asupra posibilelor accidente suferite);
 • Existenta petelor de rugina sau a altor elemente ce sugereaza deteriorare;
 • Consumul si tipul de combustibil;
 • Vechimea curelei de distributie si suspensia;
 • Numarul de proprietari pana la tine;
 • Mediul de cumparare: de unde o achizitionezi.

Toate la fel de importante, aspectele bifate mai sus pot fi un bun inceput pentru a evalua calitatea unei masini second hand si chiar timpul pe care il veti petrece impreuna dupa achizitionare. Aceste criterii te vor ajuta sa eviti lucrari de reparatii ulterioare, ce vor creste necesarul de buget investit. Nu e suficient sa acorzi incredere, ci trebuie sa te asiguri ca vanzatorul ti-o castiga, in mod onest, fara sa apeleze la tertipuri din cauza lipsei tale de informare.

Mediul de cumparare: ce sa alegi

Desi exista o multitudine de piete de masini si de platforme online ce sprijina procesele de vanzare si de cumparare, optiunea ta trebuie sa raspunda cel mai bine nevoilor tale. Daca esti o persoana ocupata si mereu ajungi tarziu de la serviciu, nu trebuie sa amani niciun moment decizia de achizitie a masinii pe care o visezi, pentru ca ai la dispozitie alternativa online, aceea a website-urilor.

Unde gasesti cele mai multe modele de masini second hand, care iti prezinta cele mai multe detalii de care ai nevoie pentru a lua decizia corecta? Pe autogeist.ro! Aceasta este o piata de masini, nu doar offline ci si online, care iti pune la dispozitie masina pe care o cauti, la distanta de un singur click. Astfel, iti poti lua timpul de care ai nevoie pentru a te documenta in voie pana ajungi sa testezi masina mult visata, care te-a incantat. Nu uita: autogeist.ro poate fi aliatul tau atunci cand ai nevoie de sprijin, inclusiv in informatii de finantare.

Bucura-te de calatorii in masina pe care ti-o doresti!

Autor

 • Agentia Fortin
 • 0Partener de afaceri

 • Agentia Fortin activeaza in domeniul online marketing si al serviciilor complementare: web design, digital advertising, identitate de brand si optimizare a prezentei web prin campanii de SEO, AdWords si comunicare integrata.
 • 0726538389