Arad

Masajul suedez

Masajul suedez

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
379

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Masaj suedez, isi are originile in Suedia? Aici parerile sunt impartite. Unii atribuie masajul suedez lui PER HENRIK LING, un suedez care a trait in secolul al 18 - lea (1772-1837). In anul 1858 patrunde acest curent de masaj in America sub numele Miscare de Vindecare suedeza. El a creat propriul sau sistem de masaj prin combinarea mai multor cunoasteri traditionale milenare.

Astfel cunostiinetele sale de gimnastica si fiziologie au fost armonios impletite cu cunoasterea chineza, egipteana, greaca si romana.

Altii considera ca masajul nu este originar din Suedia si nici nu a fost creat de nici un suedez. De asemenea in Suedia nu exista “Swedish massage”. In schimb acest masaj se refera in general la “masajul clasic”. In Europa termenul de masaj clasic este mai des folosit. Pe de alta parte in America cuvantul masaj suedez este des folosit in locul masajului clasic.

Adevarul de obicei este undeva la mijloc. Pana una alta sa ne bucuram de existenta benefica pentru sanatatea noastra a acestui masaj.

In zilele noastre masajul suedez este considerat unul dintre cele mai bune masaje. In tehnica masajului suedez se urmareste in principal relaxarea intregului corp. Aceasta este realizata prin frecarea muschilor cu miscari de alunecare cu grad inalt de amplitudine in sensul circulatiei sangelui catre inima. Dar masajul suedez este mai mult decat relaxare. Acest masaj este benefic si pentru cresterea nivelului de oxigen in sange, scaderea toxinelor musculare, imbunatatirea circulatiei si a flexibilitatii articulare in timp ce tensiunea scade, se atenueaza si dispare.

Un studiu condus de Centrul National de Medicina Complementara si Alternativa si publicat in “The New York Times” a scos la iveala faptul ca dupa o sedinta de masaj suedez de 45 de minute sau decelat scaderi semnificative a nivelului de hormon de stress sau cortisol si a hormonului vasopresina care duce la cresterea cortizolului in corpul uman.

“Oamenii cobai” au avut o crestere a numarului de limfocite, celule albe din fluxul sangvin care sunt parte integranta a sistemului imunitar. Si atunci cand avem o crestere semnificativa a celulelor imunitare, ne ajuta sa luptam si sa invingem cu usurinta diferite afectiuni.