Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

Masajul la gravide - beneficii directe

Masajul la gravide - beneficii directe

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Vizualizari
1149

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Reducerea umflaturilor

Edemele sau umflaturile articulatiilor in timpul sarcinii, este des datorata reducerii circulatiei si presiunii crescute in vasele sangvine majore, ca si cauza a uterului greu. Masajul ajuta la stimularea tesuturilor moi, la reducerea colectiilor fluide in articulatiile umflate. Aceasta de asemenea imbunatateste indepartarea toxinelor purtate de sistemul limfatic corporal.

O scadere a durerilor de natura nervoasa

Durerea nervului sciatic este simtita si experimentate de multe femei in ultima decada a sarcinii atunci cand uterul se “odihneste” pe musculatura pelviana de la baza si in zona bazinului inferior. Presiunea uterului transmite tensiune la muschii din partea superioara si inferioara a piciorului, ceea ce determina umflarea si creearea unei presiuni pe nervii adiacenti.

Terapia prin masaj se adreseaza nerviilor inflemati prin ajutorul de a se elibera de tensiunea din musculature invecinata. Multe femei au experimentat o reducere semnificativa a durerii nervului sciatic in timpul sarcinii prin intermediul masajului.

Reglarea hormonala


Studiile facute in ultimii 10 ani ne-au aratat ca nivelele hormonale asociate cu relaxarea si stressul sunt modificate in mod semnificativ, atunci cand terapia prin masaj este introdusa ca si metoda de ingrijire la femeile in prenatal. Aceasta conduce la reglarea starii de dispozitie si la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare.

La femeile care au primit bisaptamanal massage pentru doar cnci saptamani, hormoni ca
norepinefrina si cortizolul (hormoni asociati cu stressul) au fost redusi. Nivelurile de dopamina si
serotonina au crescut (niveluri joase a acestor hormoni sunt asociate cu depresia).

Aceste schimbari in nivelurile hormonale de asemenea duc la putine complicatii in timpul nasterii si putine cazuri de complicatii pentru nou-nascuti, cum ar fi greutatea scazuta la nastere. Doveziile ne sugereaza puternic ca exista beneficii pentru sanatatea mamei si a nou-nascutului, atunci cand masajul terapeutic este incorporat in ingrijirea regulata prenatala.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro