Arad

Masajul aromaterapic

Masajul aromaterapic

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 ani si 2 luni
Vizualizari
665

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Este o forma a masajului terapeutic combinat cu uleiuri esentiale, care sunt uleiuri concentrate din plante. Aceste uleiuri se picura in uleiul de masaj, in lotiunea de masaj sau cu unele exceptii direct pe pielea nesensibilizata la factori alergeni.

Uleiul esential se poate de asemenea inhala. Aceasta este o cale terapeutica usor de aplicat si la indemana oricui. Inhalarea uleiurilor esentiale pe nas se considera a avea efecte benefice pentru corp, spirit si minte. Cu alte cuvinte acest mod de administrare pe cale nazala are efecte benefice prin actiunea sistemului limbic.

Ce este sistemul limbic? Un termen care nu este folosit zilnic dar are legatura cu creierul nostru. Termenul este relativ nou folosit in medicina din 1940. Desi inca din antichitate multi filosofi asociau sistemul limbic cu placerile vietii.

O definitie "a la carte" a sistemului limbic este urmatoarea: "ansamblul structurilor cerebrale situate in regiunea mediana si centrala a creierului, jucand un rol major in memorie si emotii, precum si in elaborarea comportamentelor".

Sistemul limbic mai este numit si paleocortex datorita faptului ca este cel mai vechi component din punct de vedere filogenetic al hemisferelor cerebrale.

Sistemul limbic este implicat in fluxul de adrenalina, emoții, comportamente, motivatie, memoria pe termen lung și simtul mirosului. Viața emoțională este în mare măsură găzduit în sistemul limbic, si are foarte mult de a face cu formarea de amintiri.

Asadar cand mirosim sau facem masaj cu uleiuri esentiale moleculele care se declanseaza pun in miscare si dezvolta sistemul limbic. Totul se leaga, si se influenteaza reciproc: masajul, creierul nostru si sistemul limbic, aromaterapia.