Arad

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro

Mai renaște tenisul masculin?

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1609

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Tenisul masculin din România arată rău în momentul de față. Nu avem niciun jucător în Top 100, fapt care spune că nu prea mai contăm în acest sport. Prin comparație, la feminin avem nu mai puțin de patru jucătoare care se află în prima sută și despre care puteți citi mai multe pe bet365.

De ceva vreme, de fiecare dată când începe un turneu în circuitul ATP, constatăm că pe tabloul principal nu pătrunde niciun jucător român. Este o situație dureroasă, care nu pare a avea o rezolvare prea curând. Ultimul jucător care a ținut steagul sus pentru România a fost Victor Hănescu, pe care mulți îl blamau la un moment dat că nu face mai mult, ignorând că a fi în Top 100 timp de atâția ani nu este un lucru simplu, iar drept dovadă stă clasamentul din ziua de azi. Hănescu a ajuns la 34 de ani și joacă mai mult pentru condiția fizică acum, fiind pe locul 358 în ierarhia mondială. Cu trei ani mai tânăr decât Hănescu, Adrian Ungur a încercat să rămână sus, însă nu a reușit să fie constant, în ciuda talentului incontestabil pe care îl are. În tenis, mai mult ca în orice alt sport probabil, constanța în rezultate este o condiție majoră pentru a rămâne în elită. La 31 de ani, Ungur continuă să fie totuși cel mai bine clasat jucător din România, ocupând în momentul de față locul 197 ATP.

La două poziții mai în spate se află arădeanul Marius Copil, una dintre marile speranțe ale tenisului românesc, care nu a reușit totuși să explodeze cu adevărat până la 25 de ani. Chiar dacă a făcut meciuri memorabile până acum, Copil nu a pătruns încă în Top 100, cea mai bună clasare a lui fiind locul 124 ATP. Jucătorul român a explicat la un moment dat că este foarte greu în ziua de azi să joci la un nivel înalt dacă nu ai condiții de top, însemnând o echipă profesionistă alături de tine (manager, antrenor, preparator fizic). Cum în România, nu există un sistem național de susținere a excelenței în sport, rezultă că fiecare se descurcă cum poate, asta însemnând în principal alergatul după sponsori. Este și acest lucru o explicație pentru faptul că doar cinci jucători români se află în prezent în Top 500.

În aceste condiții, rezistă cel care își maximizează oportunitățile rare care apar pe parcursul unui an, în special acordarea de wild carduri la turneele importante. Pentru Copil, salvarea ar putea veni în 2016 de la turneul de la București, care se va desfășura în această lună, unde va beneficia probabil ca și anul trecut de un wild card din partea organizatorilor. Apoi va depinde doar de el unde se va opri. În 2015, tenismanul din Arad s-a oprit în manșa inaugurală, fiind eliminat de mult mai titratul Mihail Iujnâi. De data aceasta, Copil trebuie să-și propună mai mult - de ce nu chiar titlul? Ridicarea trofeului la București poate însemna un salt de 80 de locuri în clasamentul ATP, așadar există motivație suficientă pentru a face un turneu de excepție și pentru a-ți relansa cariera.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro