Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Lentile de contact pentru astigmatism: 5 sfaturi pentru a le alege corect

Lentile de contact pentru astigmatism: 5 sfaturi pentru a le alege corect

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 luna si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
153

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Prescrierea lentilelor de contact pentru astigmatism poate fi soluția potrivită pentru tratarea eficientă a viciului de refracție cu care te confrunți atât în ceea ce privește corectarea deficienței de vedere, cât și pentru un confort sporit. Pentru a alege corect lentilele de contact în astigmatism trebuie să acorzi atenție câtorva elemente importante.

Îți oferim în cadrul acestui material sfaturi utile pentru a alege corect lentilele de contact pentru astigmatism, pentru redobândirea vederii sănătoase și continuarea activităților profesionale și personale în cele mai bune condiții.

1. Solicită ajutorul specialiștilor


Potrivit American Academy of Ophthalmology, astigmatismul este o afecțiune oculară frecvent întâlnită caracterizată prin vedere neclară a obiectelor aflate la distanță de ochi, dar și a celor din apropiere. Există mai multe tipuri de astigmatism și de regulă, lumina care pătrunde în ochi este distorsionată și se focalizează în mai multe puncte - pe retină, în fața sau în spatele acesteia. În funcție de modul de afectare al ochiului, astigmatismul poate fi cauzat de curbura neregulată a corneei sau a cristalinului.

Pentru un diagnostic corect trebuie să mergi la un consult optometric. Profesionistul poate să recomande lentile de contact pentru astigmatism pe care le poți achiziționa din centrele de specialitate, pentru a fi în conformitate cu nevoile tale. Pentru acest viciu de refracție ai nevoie de lentile de contact torice, cu o suprafață sferică, designul fiind personalizat pentru a corespunde valorilor cilindrului și axului. Așadar pentru alegerea corectă a acestor dispozitive necesare vederii poți solicita ajutorul specialiștilor din showroomurile avizate.

2. Alege confortul sporit și siguranța garantată


Astigmatismul este un viciu de refracție alături de miopie, hipermetropie și prezbiopie. Corecția pentru fiecare dintre aceste probleme în care vorbim de focalizarea incorectă a razelor de lumină la nivelul ochilor se poate realiza cu lentile de contact. Uneori astigmatismul este asociat cu un alt viciu de refracție, motiv pentru care trebuie să acorzi atenție sporită alegerii lentilelor de contact potrivite nevoilor pentru confort sporit și siguranță garantată.

Când astigmatismul este asociat cu hipermetropie sau miopie, metoda de corecție are în vedere problema oculară, capacitatea de refracție a cristalinului sau corneei, dar și stilul de viață al persoanei. Lentilele de contact necesită dioptrii cu + (plus) pentru corectarea vederii de aproape și cu - (minus) pentru îndreptarea vederii de la depărtare.

Dispozitivele din silicon hidrogel permit pătrunderea unei cantități mari de oxigen direct în ochi prin lentilă, sunt umectate natural și oferă o experiență deosebită în ceea ce privește purtarea lentilelor de contact pentru astigmatism.

3. Acordă atenție instrucțiunilor producătorului


Lentilele de contact pentru astigmatism alese corect îți vor îmbunătăți acuitatea vizuală pe tot parcursul purtării pentru a uita că ești utilizatorul unor astfel de dispozitive de corecție. Dacă vorbim de lentile de contact pentru astigmatism cu purtare continuă, atât ziua, cât și noaptea, acestea vor oferi beneficiile dorite când sunt utilizate în conformitate cu mențiunile producătorului și în perioada recomandată. Menținerea acestora peste limita admisă poate conduce la apariția unor infecții la nivelul ochilor sau la complicații severe ce pot afecta temporar sau iremediabil vederea.

4. Întreține corect lentilele de contact


Atunci când trebuie să introduci lentilele de contact sau să le scoți de la ochi, mâinile trebuie să fie curate și dezinfectate. Lentilele de contact pentru astigmatism trebuie curățate și întreținute conform recomandărilor furnizate de optometrist și de firma producătoare pentru propria siguranță. Ignorarea indicațiilor și întreținerea incorectă a lentilelor de contact conduce la infecții oculare și la alta probleme de sănătate oculară.

5. Mergi periodic la control de specialitate


Consultația optometrică periodică nu trebuie ignorată, chiar și dacă știi care este viciul de refracție de care suferi. În permanență ai nevoie de supraveghere de specialitate, iar în cadrul controalelor specialistul va putea observa toate schimbările petrecute la nivelul structurilor interne ale ochilor pentru a recomanda ajustările necesare, astfel încât imaginile să se mențină clare și corecte.

Acest material despre lentilele de contact pentru astigmatism este strict informativ. Pentru a alege corect lentilele de contact pentru corecția viciului de refracție cu care te confrunți, dar și pentru diagnosticarea la timp a problemelor de vedere, mergi la consult optometric periodic și respectă indicațiile specialistului!

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro