Arad

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

L-Carnitină și pierderea în greutate - cum funcționează?

L-Carnitină și pierderea în greutate - cum funcționează?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
609

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Carnitina este un nutrient care apare în mod natural în organism și în alimente precum carne, pește, produse lactate și avocado. Aceasta joacă un rol important în producția de energie prin eliberarea acizilor grași care sunt prelucrați în celule pentru a fi folosiți drept combustibil. De asemenea, ajută la prevenirea efectelor nocive care pot apărea atunci când acizii grași se acumulează în afara celulelor.

Printre cele mai cunoscute beneficii ale l-carnitinei se numără pierderea în greutate și îmbunătățirea memoriei. Deficitul de carnitină din organism poate duce la diferite tipuri de probleme fizice. Persoanele cu deficit de carnitină pot apela la suplimentele de carnitină. Carnitina este denumirea colectivă care include D-carnitină, L-carnitină și acetil-L-carnitină și propionil-L-carnitină. Cea mai populară este l-carnitina.

Ce este l-carnitina?


L-Carnitina este un aminoacid neesențial găsit în cantități mari în carne. L-carnitina este forma activă care joacă un rol important pentru metabolism și producția de energie. Este produsă în organism, însă se găsește și în multe alimente bogate în proteine. L-Carnitina poate fi, de asemenea, luată ca supliment, fiind disponibilă sub formă de capsulă, lichid sau chiar injectabil. Deficitul de carnitină nu este neobișnuit și poate fi cauzat de utilizarea anumitor medicamente, boli hepatice și unele afecțiuni ereditare rare. Deoarece l-carnitina apare în principal la produsele de origine animală, veganii și vegetarienii prezintă un risc mai mare de deficiență. Prin urmare, este necesară suplimentarea.

Efectele L-carnitinei

L-Carnitina este o substanță care îmbunătățește conținutul de energie prin transportarea acizilor grași în mitocondrii, unde pot fi arși și folosiți drept combustibil. Din acest motiv, multe persoane iau l-carnitină ca supliment de slăbire pentru a stimula arderea grăsimilor. L-carnitina are funcții esențiale în corpul uman și este implicată în arderea grăsimilor și metabolismul glucozei. Transportă acizii grași cu lanț lung în mitocondrii, astfel încât aceștia să poată fi oxidați (arși) pentru a produce energie. De asemenea, transportă compușii toxici generați, pentru a preveni acumularea de substanțe nocive în corpul nostru. În principiu, ficatul și rinichii ar trebui să poată produce l-carnitină din aminoacizii lizină și metionină. Însă nu e posibil tot timpul, din diverse motive.

Simptome care indică un deficit de carnitină

  • Slăbiciune musculară
  • Oboseală
  • Excitabilitate
  • Abilități motorii întârziate
  • Scăderea zahărului din sânge (dacă ficatul este afectat)
  • Dificultăți de respirație (dacă inima este afectată)
  • Edem (acumulare de lichid în țesut)

Cel mai important tratament pentru un deficit de carnitină este utilizarea suplimentelor de l-carnitină.

L-Carnitină și pierderea în greutate

L-carnitina este o modalitate de a pierde excesul de kilograme și de a slăbi rapid. Ideea din spatele acestui fapt este că l-carnitina ajută la transferul mai multor acizi grași în celulele adipoase pentru a fi arși ca energie. În combinație cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice suficiente, suplimentarea cu l-carnitină te poate ajuta să slăbești garantat. Diferite studii au constatat că suplimentarea cu l-carnitină a dus la o cantitate semnificativ mai mare de pierdere în greutate și la o scădere a indicelui de masă corporală comparativ cu grupurile care nu au luat carnitină.

Combină l-carnitina cu exerciții zilnice și o dietă sănătoasă cu conținut scăzut de carbohidrați pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Body Line Platinium L-CARNITINE 1000 mg

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro