Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

Istoria si cultul bijuteriilor

Istoria si cultul bijuteriilor

Detalii anunt

Telefon
0721331744
Categorie
Anunturi vanzari diverse
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
1493

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Istoria si cultul bijuteriilor

Din vremuri preistorice portul bijuteriilor a debutat odata cu aparitia primilor oameni, cu portul de siraguri, os, scoici gaurite, folosite pe post de coliere precum si alte materiale gasite in natura, colorate cu ajutorul plantelor in culori foarte vii. Bijuteriile inaintea erei noastre erau confectionate din bronz, metal, piele, os. Bijuteriile africane erau confectionate din scoici, lemn, fildes, os si piele reprezentand statutul si clasa sociala.

O dezvoltare deosebita in manufactura bijuteriilor a inceput in sec al xv lea cand s au folosit pe scara larga pietrele pretioase si semipretioase aduse din Orient, personalizand obiecte personale: haine, arme si armuri, mic mobilier si obiecte de cult. Popoarele din America de Sud foloseau aurul pentru exprimarea statutului social si pentru legatura cu zeii, aurul fiind considerat a avea si efecte curative.

Bijuteriile orientale sunt mult mai elaborate, mai complexe si mai viu colorate, folosindu se emailuri speciale si pietre semipretioase, pe cand bijuteriile europene sunt mai simple, perdomina aurul alb, platina si pietrele pretioase accesorizate cu snururi din matase, piele, silicon. De a lungul timpului apetitul si dezvoltarea gustului pentru bijuterii a capatat o diversitate fantastica. Ca dovada ca istoria se repeta bijuteriile tineretului din epoca moderna sunt in locuite cu bijuterii din metal comun, plastic, sticla facute in serii de milioane de exemplare in detrimentul bijuteriilor din metal nobil, personalizate si atent mestesugite.

Casa de Bijuterii Noblesse
Timisoara, Strada Capitan Damsescu, nr. 40

Filtre anunt

Produse: Bijuterii