Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

Istoria diamantelor pe scurt

Istoria diamantelor pe scurt

Detalii anunt

Telefon
0721331744
Categorie
Anunturi vanzari diverse
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
1532

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

La inceput au fost folosite diamante neslefuite in bijuterii dar ele nu au ajuns la frumusetea diamantelor din zilele noastre. O slefuire mai primitiva a aparut in Europa in jurul anului 1300 la inceput folosindu se un alt diamant pentru slefuirea diamantelor fiind foarte dificil, imprecis si inegal si cu putine fatete (4-6 fatete).

In timp experienta si noile unelte au dus la imbunatatirea slefuirii diamantelor. Istoria slefuirii diamantelor s a dezvoltat si imbunatatit odata cu evolutia sculelor si metodelor de slefuire cat si din punct de vedere tehnologic. Atunci s a descoperit folosirea clivajului paralel cu fatetele triunghiulare ale octaedronului.In jurul anului 1700 se foloseste roze cut ul taiat in mod special rotund, triungiular sau lacrima, taietura si slefuirea diamantului evoluand incet spre clasica taietura old mine cut.

Am intalnit bijuterii vechi cu piatra centrala ”old mine” iar anturajul diamantelor de pe margine roze cut, diferenta vizuala dintre aceste taieturi face bijuteria mai interesanta si mai atractiva datorita celor doua tipuri de slefuiri diferite. De asemenea o combinatie interesanta este un mic portret central (pictura pe portelan sau fildes) cu anturaj de diamante old cut sau roze cut ce imbina stralucirea inegalabila a diamantelor cu cromatica picturii.

In 1725 se descopera diamante in Brazilia unde se foloseste old mine cut cushion respectiv o forma de diamant intre patrat si rotund cu colturi rotunjite si caletul taiat.

In 1866 se descopera diamante in Africa si odata cu revolutia industriala se trece la taietura noua in jurul anilor 1900 si se imbunatateste taietura noua inventandu se taietura ideala de Marcel Tolkowsky, matematician si taietor de diamante care imbina aceste calitati pentru perfectionarea diamantului.

Incepand din 1990 se foloseste pe scara larga laserele si computerele si se dezvolta cercetarea in acest vast si deosebit domeniu. In ultimul timp a aparut un nou curent al modei,acela de a se monta diamante neslefuite (rough diamonds) in bijuterii de mare clasa si finete.


Casa de Bijuterii Noblesse
Timisoara, Strada Capitan Damsescu, nr. 40, Romania

Centrul Gemologic Roman

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro